Witam wszystkim potrzebuje bardzo pilnie odp co to moze byc w Polo nie kreci rozusznik po zgasnieciu kontrolek próbuje odpalic i nic tylko pstryk pstryk tak jak by coś strzelało.. co to może być
[quote=""waskiPN""]pstryk pstryk tak jak by coś strzelało.. co to może być
[/quote]
Podstawowe pytanie...gdzie pstryka? komora silnika czy może z okolic deski rozdzielczej?
Zlokalizuj rozrusznik. Podczas gdy ktos bedzie chcial zapalac samochod klupnij lekko mlotkiem w rozrusznik. Powienien zaskoczyc. Jesli nie to jedyna rada wyjac go, rozebrac i ocenic stan elementow. Regeneracja rozrusznika wcale taka trudna nie jest.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
[quote=""marcin86""]Zlokalizuj rozrusznik. Podczas gdy ktos bedzie chcial zapalac samochod klupnij lekko mlotkiem w rozrusznik. Powienien zaskoczyc. Jesli nie to jedyna rada wyjac go, rozebrac i ocenic stan elementow. Regeneracja rozrusznika wcale taka trudna nie jest.
_________________[/quote]
Dokładnie na stół łobuza nie czekać, aż samo minie bo może lub po młotku, ale zimą wróci.
Wiam . po pierwsze wez kogoś do współpracy niech jeden próbuje zapalić a ty patrz .... jeśli prąd dochodzi to wez młotek tylko nie za duży popukaj w elektro włącznik jak nie pomoże to znaczy ze problem jest powarzny. Ja u siebie też miałem taki problem tylko pstryk pstryk.. okazało sie że kabel główny pradowy był zardzewiały przy mocowaniu i nie przewodził dobrze.... wyczyściłem i jest ok
[quote=""TADEK""]jeśli prąd dochodzi to wez młotek tylko nie za duży popukaj w elektro włącznik[/quote]
UWAGA: lepiej pukać rączką od młotka - drewnianą, a nie młotkiem właściwym!