Tapicerka drzwi.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawko5
Raczkujący
Raczkujący

Tapicerka drzwi.

Post autor: pawko5 »

Witam, mam taki mały problem, puściły mi dolne zaczepy (albo pękły?) od tapicerki drzwi od strony pasażera. Moje pytanie jak je ustawić teraz, żeby weszły na zatrzask,bo próbuje różnie i nic.. ;/ Od strony drzwi mam taki biały plastik z czarna nakładka i wystającą 'główką', a w tapicerce został sam otwór na to.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

No to jak słusznie zauważyłeś, jedno musi wejść w drugie. Ustaw czarną nakładkę tak aby była centralnie na środku białego mocowania. Potem trzymając drzwi wciśnij tapicerkę ręką aż będzie pyknięcie i będzie się trzymać. Chyba że otwór w tapicerce poszedł w diabły to nic nie zdziałasz.
p
pawko5
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawko5 »

[quote="czaja"]No to jak słusznie zauważyłeś, jedno musi wejść w drugie. Ustaw czarną nakładkę tak aby była centralnie na środku białego mocowania. Potem trzymając drzwi wciśnij tapicerkę ręką aż będzie pyknięcie i będzie się trzymać. Chyba że otwór w tapicerce poszedł w diabły to nic nie zdziałasz.[/quote]
tak próbowałem i nie działa.. czyli co , szukać nowego boczku?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="pawko5"]tak próbowałem i nie działa.. czyli co , szukać nowego boczku?[/quote]
zdejmij i sprawdź o co chodzi, co się wypaczyło, zepsuło. Boczek łatwo zdjąć. Było nawet opisane na forum.
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

[quote="pawko5"]szukać nowego boczku?[/quote]jak masz trzy furtki i szyby na korbki, to kolega z forum sprzedaje boczki z miejscami pod głośniki oraz panelami z mdf'u: LINK
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

dlaczego niektóre polo mają materiałowe obicie boczków a inne nie? od czego to zależało?
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

[quote="qwertypol"]dlaczego niektóre polo mają materiałowe obicie boczków a inne nie? od czego to zależało?[/quote]
Najwidoczniej od wersji wyposażeniowej. I od wersji silnikowych. GTI miało najbogatsze wyposażenie.
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="qwertypol"]dlaczego niektóre polo mają materiałowe obicie boczków a inne nie? od czego to zależało?[/quote]
Tak jak teraz wybierasz tapicerkę tak kiedyś też mogłeś. Te bez materiału to najtańsze :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”