[1.3 CL coupe] Cieknie zbiornik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
666rad
Newbie
Newbie
Kontakt:

[1.3 CL coupe] Cieknie zbiornik

Post autor: 666rad »

Cieknie mi i nie poradzę, silnik jest na gaźniku - nie wiem jak odczytać typ silnika, być może ktoś mi podpowie.
Natomiast mam takie laickie pytanie czy uda się zamontować bak z golfa MK2?
http://diablik.eu - Serwer Diablo 2 oparty na Diablik Mod v1.13c

Chcesz mieć w domu Amerykę głosuj na Korwina-Mikke :D
Awatar użytkownika
adr0444
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: adr0444 »

bak z golfa nie wejdzie... sprobuj zakleic albo pospawac stary jesli nie masz kasy na nowy...
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
Awatar użytkownika
DonRogu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: DonRogu »

borykam sie z tym samym problemem (bak), u mnie skubany puscił przy rurce wlewu, na łączeniu z bakiem. wolę poczekać do wypłaty i kupić nowy, mimo że robie na warsztacie nie bede tego spawał....w którym miejscu cieknie Ci bak?

Pozdro Oi!
Moderatorzy na tym forum to ludzie z kompleksami, nie ma jak tworzyć sobie wyższą samoocenę klikaniem :D
JEŻELI SZUKASZ GUZA, POWIEDZ MI TO W TWARZ
Awatar użytkownika
Pyjo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pyjo »

jak znam życie to cieknie Wam z tego miejsca Obrazek

miałem to samo... powiem tak - oczywiście można się bawić w jakieś spawanie, łatanie matami i żywicą... tylko czy jest sens??? trochę się dołoży kasy, kupi dodatkowo farbę BITEX do przesmarowania noweog zbiornika i masz pewność że do końca życia Twojej polówki nic się z tym nie stanie :)

co do samego baku - jak trafisz do jakiegoś sklepu z dużej sieci intercars, Arpol itp. to znajdą Tobie odpowiendi, a jak do takiego co tylko do VW, Audi, Opla i innych niemieckich to już na 100% znajdą bezproblemowo. Pojemność silnika chyba nie ma wpływu, liczy się tylko mono/gaźnik/diesel

aaa - i jeszcze jedno - nowy zbiornik pewnie będzie miał większą pojemność :/ mój ma tak o... 4 do 5l więcej... jakaś taka konstrukcja "nowa" (sprawdzane na kilku stacjach - zawsze wchodzi więcej; przejeżdżam też więcej)

jeszcze jedna ważna rzecz - na zdjęciach baków na allegro tego nie widać ale jak jest gięcie rury wlewu zaraz przy baku to ona pewnie będzie na zewnętrznej stronie zapadnięta do wewnątrz - chciałem w swoim baku to reklamować ale powiedzieli mi w sklepie, wszystkie takie są... widocznie firma co to tworzy nie potrafi giąć takich rur... ale mój bak jest od ponad roku OK!

powodzenia
4don site
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
madxmad
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: madxmad »

Miałem to nieszczęście również mieć awarie baku. Kupno nowego (przynajmniej u mnie w mieście) to koszt 320 zł. Cena kosmiczna ale zależna chyba od kursu euro (ja brałem niemiecki). Wymieniałem w kiwetniu jeszcze przed świętami. Arpol Toruń chciał około 400. Podaruj sobie spawanie bo można przenieść się do aniołków jeśli coś pójdzie nie tak, a klejenie nie jest rozwiązaniem. Przynajniej dla mnie. Montaż - najlepiej mieć kanał a przed nim tak jak napisano powyżej w poście przesmaruj sobie cały farbą antykorozyjną zwłaszcza wszystkie załamania a spód środkiem do konserwacji podwozi (tjw np. BITEX).

Pozdrawiam
Była CZARNA WDOWA jest BIAŁA DAMA
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

nie zakladajcie 100 tematow o bakach bo to juz chyba 4 w ciagu tygodnia.
Awatar użytkownika
DonRogu
Raczkujący
Raczkujący

Bru?......
Moderatorzy na tym forum to ludzie z kompleksami, nie ma jak tworzyć sobie wyższą samoocenę klikaniem :D
Awatar użytkownika
666rad
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: 666rad »

Mój bak przeciekał na zgięciu rury wlewu od wewnętrznej strony, kupiłem używany za 110 pln i zakonserwowałem minią, wymienialiśmy go u sąsiada na kanale. Niestety sonda poziomu paliwa (chyba takie coś od góry), kolega powyginał przy wyciąganiu ze starego baku a takie coś się odkręca. Siedzi teraz znacznie luźniej w zamontowanym baku, aczkolwiek jest tam jeszcze uszczelka. Moje pytanie ile taka sonda może kosztować?
http://diablik.eu - Serwer Diablo 2 oparty na Diablik Mod v1.13c

Chcesz mieć w domu Amerykę głosuj na Korwina-Mikke :D
Awatar użytkownika
DonRogu
Raczkujący
Raczkujący

chodzi Ci o pływak? występuje z tylko pompą paliwa wewnętrzną IC 551 brutto bez zniżek....
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”