jak znam życie to cieknie Wam z tego miejsca
miałem to samo... powiem tak - oczywiście można się bawić w jakieś spawanie, łatanie matami i żywicą... tylko czy jest sens??? trochę się dołoży kasy, kupi dodatkowo farbę BITEX do przesmarowania noweog zbiornika i masz pewność że do końca życia Twojej polówki nic się z tym nie stanie
co do samego baku - jak trafisz do jakiegoś sklepu z dużej sieci intercars, Arpol itp. to znajdą Tobie odpowiendi, a jak do takiego co tylko do VW, Audi, Opla i innych niemieckich to już na 100% znajdą bezproblemowo. Pojemność silnika chyba nie ma wpływu, liczy się tylko mono/gaźnik/diesel
aaa - i jeszcze jedno - nowy zbiornik pewnie będzie miał większą pojemność :/ mój ma tak o... 4 do 5l więcej... jakaś taka konstrukcja "nowa" (sprawdzane na kilku stacjach - zawsze wchodzi więcej; przejeżdżam też więcej)
jeszcze jedna ważna rzecz - na zdjęciach baków na allegro tego nie widać ale jak jest gięcie rury wlewu zaraz przy baku to ona pewnie będzie na zewnętrznej stronie zapadnięta do wewnątrz - chciałem w swoim baku to reklamować ale powiedzieli mi w sklepie, wszystkie takie są... widocznie firma co to tworzy nie potrafi giąć takich rur... ale mój bak jest od ponad roku OK!
powodzenia