[quote="polomati"][quote="ecd"]Ja u siebie (co prawda w Fabii) dokupiłem takie wyciszenie (koszt w ASO ok. 100 zł), ale dodatkowo okleiłem blachę takimi specjalnymi piankami wygłuszającymi o grubości 10 mm oraz matami z warstwą aluminium o grubości 2 mm. A dopiero na to wszystko przyczepiłem oryginalne wygłuszenie. Dodatkowo od wnętrza takimi samymi piankami wygłuszyłem ile się dało gródź między kabiną a silnikiem. No i dzięki temu jest wyraźnie ciszej (chociaż mercedes to to nie jest ;-))
Samo wygłuszenie jest dosyć lekkie i cienkie, więc wielkiego efektu nie uzyskasz.
To wygłuszenie na allegro w cenie ok. 200 zł jest jak najbardziej ok. bo w ASO kosztuje prawie 350 zł i trzeba zamawiać. Ja kiedy już odbiorę swoją polówkę i nie będzie takiego wygłuszenia to na pewno kupię i zrobię tak jak w Fabii.[/quote]
Andrzej, ale ja w moim TSI mam to wygluszenie i powiem szczerze, ze za 350 zl bym tego nie kupil

, bo ten kawalek szmaty nie jest tego wart, chude to jest jjak kartka papieru, a Polo TSI jest na tyle ciche, ze chyba nie jest to tak potrzebne..., lepiej wydaj te pieniazki na listwy progowe[/quote]
No za 350 zł to tego nie kupię :acute:
W tym tygodniu jak dobrze pójdzie to odbiorę polówkę i mam nadzieję, że będzie na wyposażeniu

a jak nie to pomyślę, ale skoro mówisz, że jest cicho