[6R] wyciszenie pod maską

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
DWSD
Raczkujący
Raczkujący

[6R] wyciszenie pod maską

Post autor: DWSD »

Gdzie mogę kupić najlepiej oryginalne(nie koniecznie w serwisie vw) wyciszenie pod maskę przednią, kupiłem, ale bez wyciszenia...
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Nie występowało w Polo 6R wyciszenie pod maskę.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
i
irekk
Początkujący
Początkujący

Post autor: irekk »

Mam taką w Polo 6R 1.6 TDI.
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Ooo. To może w TDI wychodziło.
Awatar użytkownika
DWSD
Raczkujący
Raczkujący

a przepraszam - bo ja nie powiedziałem, że mam 1,6tdi 77kW, i w tym występowało
ale kupiłem bez i teraz muszę sobie znaleźć
Awatar użytkownika
ecd
Początkujący
Początkujący

Post autor: ecd »

Ciężko będzie kupić takie wygłuszenie z uwagi na nowy model. Ja też się tym interesowałem i tylko w salonie VW można kupić. Koszt ok. 350 PLN i czas oczekiwania 1-2 tygodnie (tak mi powiedział sprzedawca w salonie).
Awatar użytkownika
DWSD
Raczkujący
Raczkujący

jeden z naszych forumowiczów posiada taką i się z mną skontaktował - widać plusy dobrego forum, zawsze się znajdzie rozwiązanie problemu;)
Awatar użytkownika
kar01
Początkujący
Początkujący

Post autor: kar01 »

To jakby miał w przystępnej cenie jeszcze jedną, to ze mną również może się skontaktować:P
Obrazek
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Kurcze, ale gafa. Sam mam w 1.2 TSI wyciszenie pod maską, a nawet nie zwróciłem uwagi.
d
damian92
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: damian92 »

Sorry za odkopanie tematu ale przeglądając allegro natrafiłem na to :
http://allegro.pl/vw-polo-6r-2010-r-pod ... 19254.html
Czy o takim wygłuszeniu mowa? Takie macie zainstalowane w polówkach z silnikiem benzynowym?

Wydaje mi się, że takie coś tylko przy dieslu... Hm, może bym się o coś takiego pokusił, bo u mnie maska to sama blacha, a hałas przy 130+ km/h jest spory... Ale czy się opłaca takie nic za taką cenę...
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Ja w 1.2 TSI mam coś takiego.
d
damian92
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: damian92 »

Aoox, a możesz powiedzieć coś więcej? :) Ciężko mi wywnioskować z tego zdjęcia jaka to jakość, czy to w ogóle grube jest i daje jakieś efekty... Nie znam się na cenach, ale 200zł z wysyłką za takowe wygłuszenie opłaca się? Czy gra nie warta świeczki... Doradź ekspercie :)
Awatar użytkownika
ecd
Początkujący
Początkujący

Ja u siebie (co prawda w Fabii) dokupiłem takie wyciszenie (koszt w ASO ok. 100 zł), ale dodatkowo okleiłem blachę takimi specjalnymi piankami wygłuszającymi o grubości 10 mm oraz matami z warstwą aluminium o grubości 2 mm. A dopiero na to wszystko przyczepiłem oryginalne wygłuszenie. Dodatkowo od wnętrza takimi samymi piankami wygłuszyłem ile się dało gródź między kabiną a silnikiem. No i dzięki temu jest wyraźnie ciszej (chociaż mercedes to to nie jest ;-))
Samo wygłuszenie jest dosyć lekkie i cienkie, więc wielkiego efektu nie uzyskasz.
To wygłuszenie na allegro w cenie ok. 200 zł jest jak najbardziej ok. bo w ASO kosztuje prawie 350 zł i trzeba zamawiać. Ja kiedy już odbiorę swoją polówkę i nie będzie takiego wygłuszenia to na pewno kupię i zrobię tak jak w Fabii.
p
polomati
Newbie
Newbie

Post autor: polomati »

[quote="ecd"]Ja u siebie (co prawda w Fabii) dokupiłem takie wyciszenie (koszt w ASO ok. 100 zł), ale dodatkowo okleiłem blachę takimi specjalnymi piankami wygłuszającymi o grubości 10 mm oraz matami z warstwą aluminium o grubości 2 mm. A dopiero na to wszystko przyczepiłem oryginalne wygłuszenie. Dodatkowo od wnętrza takimi samymi piankami wygłuszyłem ile się dało gródź między kabiną a silnikiem. No i dzięki temu jest wyraźnie ciszej (chociaż mercedes to to nie jest ;-))
Samo wygłuszenie jest dosyć lekkie i cienkie, więc wielkiego efektu nie uzyskasz.
To wygłuszenie na allegro w cenie ok. 200 zł jest jak najbardziej ok. bo w ASO kosztuje prawie 350 zł i trzeba zamawiać. Ja kiedy już odbiorę swoją polówkę i nie będzie takiego wygłuszenia to na pewno kupię i zrobię tak jak w Fabii.[/quote]
Andrzej, ale ja w moim TSI mam to wygluszenie i powiem szczerze, ze za 350 zl bym tego nie kupil :-), bo ten kawalek szmaty nie jest tego wart, chude to jest jjak kartka papieru, a Polo TSI jest na tyle ciche, ze chyba nie jest to tak potrzebne..., lepiej wydaj te pieniazki na listwy progowe
Awatar użytkownika
ecd
Początkujący
Początkujący

[quote="polomati"][quote="ecd"]Ja u siebie (co prawda w Fabii) dokupiłem takie wyciszenie (koszt w ASO ok. 100 zł), ale dodatkowo okleiłem blachę takimi specjalnymi piankami wygłuszającymi o grubości 10 mm oraz matami z warstwą aluminium o grubości 2 mm. A dopiero na to wszystko przyczepiłem oryginalne wygłuszenie. Dodatkowo od wnętrza takimi samymi piankami wygłuszyłem ile się dało gródź między kabiną a silnikiem. No i dzięki temu jest wyraźnie ciszej (chociaż mercedes to to nie jest ;-))
To wygłuszenie na allegro w cenie ok. 200 zł jest jak najbardziej ok. bo w ASO kosztuje prawie 350 zł i trzeba zamawiać. Ja kiedy już odbiorę swoją polówkę i nie będzie takiego wygłuszenia to na pewno kupię i zrobię tak jak w Fabii.[/quote]
Andrzej, ale ja w moim TSI mam to wygluszenie i powiem szczerze, ze za 350 zl bym tego nie kupil :-), bo ten kawalek szmaty nie jest tego wart, chude to jest jjak kartka papieru, a Polo TSI jest na tyle ciche, ze chyba nie jest to tak potrzebne..., lepiej wydaj te pieniazki na listwy progowe[/quote]
No za 350 zł to tego nie kupię :acute:
W tym tygodniu jak dobrze pójdzie to odbiorę polówkę i mam nadzieję, że będzie na wyposażeniu :) a jak nie to pomyślę, ale skoro mówisz, że jest cicho :grin:
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”