witam pacjent to polo gti rok 2000 silnik AVY, jakies 250km temu został zmieniony kompletny rozrząd(rolki paski pompa) po robocie było wszystko ok, po przejechaniu ok 200km zaciągnąłem sobie ręczny na błocie pośniegowym i po odpuszczeniu dałem zadziałać esp żeby mnie wyprowadziło, esp zadziałało prawidłowo zaświeciła się lampka od niego ale już nie zgasła jak ma to miejsce prawidłowo, od tamtej pory świeci się cały czas, po kilku odpaleniach auta próbowałem włączyć esp przyciskiem od niego,jednak nic to nie dało i dodatkowo w trakcie wciskania za którymś razem zapaliła się kontrolka CHECK ,dzisiaj podpiąłem auto pod vag'a i pokazalo takie błedy:

po skasowaniu wywala te dwa:
17935, 17833 powracają po każdym odpaleniu auta, a kontrolka od esp i CHECK nadal się palą, dodam ze silnik pracuje dobrze,wkreca się na obroty itp, abs chodzi tak jak trzeba ,jednak esp nie działa w ogóle, przy wymianie paska stałem 5godzin przy mechaniku i nie miałem zastrzeżeń co do jego pracy, poza tym że odkręcił pompę nie spuszczając płynu

, nie widziałem tez żadnego nastawnika przy kolach zębatych i w okolicy rozrządu ktory mogł bny być uszkodzony. Jeśli ktoś miał do czynienia z tymi błędami to proszę o pomoc,bo na necie nie znalazłem nic konkretnego w tym temacie.
pozdrawiam