Ferrari by ziksel - pare nowych pytan

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
ziksel
Newbie
Newbie

Ferrari by ziksel - pare nowych pytan

Post autor: ziksel »

Witam wszystkich Polówkowiczów ;)

Chciałem przedstawić moje Ferrari ;) Od początku auto było w rodzinie, pierwszym właścicielem był mój wujek ale niestety długo się nie nacieszył autem bo ciocia stwierdziła że jest małe, 2 drzwiowe itd itp. jak to kobieta zawsze znajdzie coś żeby ponarzekać ;) Lecz śp. dziadowi wpadły te piękne czerwone kształty, smukła i zgrabna sylwetka i odkupił samochód. Dziadek był tak zapatrzony w autko jak ja teraz, zawsze wszystko działało, olej silnikowy zmieniany co sezon, zamontował automatycznie wysuwającą się antenę, na prawdę zawsze wszystko chodziło bez najmniejszego zarzutu. Gdy byłem jeszcze dzieckiem pamiętam jak tym autem jeździłem na wakacje z dziadkami, więc sentyment do auta mam ogromny ;) Potem dorosłem, mój dziadek poważnie zachorował i dał mi autko. I teraz czuje się zobowiązany żeby autko przetrwało jak najdłużej i przeżyło drugą młodość. Autko dostałem jak miało ok ~92 tyś km. przejechane, aktualnie ma ~104 więc można powiedzieć że funfel nufka ;D

Model - 86c2f coupe 1991 r.
Silnik - 1.0 HZ
Reszta auta : seria

Świece i kable : Beru ultra / Beru ZEF 1149

Obecnie co jest : :

- fotele i tylna kanapa z wersji GT
- licznik z obrotomierzem
- blokada skrzyni biegów
- środkowy tunel
- zamykany schowek
- elektrycznie wysuwana antena

Do zrobienia :

* najbliższa przyszłość :

- naprawić opadające zderzaki
- zrobić głośniki w drzwiach
- wygłuszyć
- centralny + alarm , tylna klapa na przycisk
- elektryczne szyby
- lifty maski
- założyć podgrzewanie lusterek (usunąć regulatory w drzwiach)

* oczekując na pieniądze i okazje :

- naprawa tylnej klapy
- swap na PY albo od razu G
- kupić jakieś alusy albo poszerzyć stalówki - musi być rant ;)
- dać przód na gwint a tył obniżyć ciutke

Fotka: (narazie jedna na dniach będzie wiecej )
Obrazek
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2012, 0:45 przez ziksel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

ziksel
ladnie ladnie.

tak w woli scislosci PY to wlasnie potocznie G40

gwint na przednie zawieszenie to spooooory wydatek i tylko sprowadzac z DE
Awatar użytkownika
suchyshreek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: suchyshreek »

Fajne plany i fajna Pola... widzę że ładnie zadbana :) no no dbaj dbaj o nią.. :piwo: i powodzenia w MoD'owaniu :good:
..::: Zabawa dopiero się zaczyna :::.. d(^^)b

Obrazek
S
Speede_ZGL
Swój
Swój

Post autor: Speede_ZGL »

ale rodzyn :grin: i mój ulubiony kolor! dobre plany są, powiedz mi kolego czy te listwy boczne to jakieś chudsze są od normalnych? fajnie to wygląda
Obrazek
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

No No autko ładne dbać szanować i modzić z głową i będzie :oki:
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Zdało by się więcej fotek.
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
z
ziksel
Newbie
Newbie

A dziękuję dziękuję, obiecuję że postaram się autka nie zepsuć :) Przepraszam, że tak długo nie dopisywałem nic ale studiuje i przechodzę właśnie przez pierwsza sesje... jeszcze dziś mnie czeka zaliczenie z matematyki .. ehh Dlatego jak na razie bez zdjęć. Wieczorkiem postaram się coś dodać ;)

[quote=""bruczyk""]tak w woli scislosci PY to wlasnie potocznie G40, gwint na przednie zawieszenie to spooooory wydatek i tylko sprowadzac z DE[/quote]

aham, tylko mi chodziło o coś takiego g40 (kompresor w zestawie), albo (PY bez kompresora) Tak poza tym to ostatnio się zastanawiałem że chyba silnik też ściągnę z DE bo w Polsce naprawdę trudno trafić w ogóle na jakiś ...

[quote=""Speede_ZGL""]powiedz mi kolego czy te listwy boczne to jakieś chudsze są od normalnych? [/quote]
Ojjj, normalne to są :)

W ogóle mam dylemat, bo klapę bagażnika mam trochę pordzewiałą i wbita w paru miejscach i doradźcie mi oddać ją do blacharza i potem do lakiernika ? Boje się że po lakierowaniu będzie widać różnice kolorów...

Ostatnio coś się dziwnego dzieje z moim ferrari, falujące obroty, gaśnie przy hamowaniu ?! (wymieniona była już rok temu, kompułka, palec, świece, kable)Coś czuje że będę musiał w lato przy niej posiedzieć, jak na razie planuje przeczyścić cały gaźnik bo jak ostatnio tam zaglądałem to był smród brud itd, sprawdzić świece czy nie są mokre, albo okopcone i przy okazji od razu przeczyścić :P I byłem u wulkanizatora bo miałem śrubę w oponie i kurde jak podniósł auto na tym czymś to drzwi nie dało się otworzyć ? Czyżby coś z progami, że aż tak się odkształci ? nie zapowiada to coś nic dobrego :/

A jeżeli jeszcze to wszystko czytacie to powiedzcie mi co myślicie o tych felgach ? :>
http://moto.allegro.pl/felgi-aluminiowe ... 96689.html

*** 24.02.2011 ***

Ostatnio poprawiałem przedni zderzak, żeby w końcu nie był opadnięty i powiem wam że nie ma jeszcze warunków do spokojnego pracowania sobie przy aucie jak nie ma się garażu :P Po 30 min rąk nie czułem i musiałem przenieść się do piwnicy, tam sobie wszystko zrobiłem wracam do auta zakładam zderzak i kurde ... uchwyty nie łapią po całej długości, bo zrobiłem trochę za krótkie, no cóż tak to jest jak się robi na szybko i na pamięć ;P Ale niestety trzeba z tym poczekać aż się trochę ociepli ... AAaaaa i bym zapomniałem powiedzieć, coś nowego się o mojej polowce dowiedziałem :D Dziadek musiał kiedyś nie wyhamować i zaliczyć bliskie spotkanie z hakiem holowniczym :D
Ostatnio zmieniony 24 lut 2011, 10:46 przez ziksel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""ziksel""]
W ogóle mam dylemat, bo klapę bagażnika mam trochę pordzewiałą i wbita w paru miejscach i doradźcie mi oddać ją do blacharza i potem do lakiernika ? Boje się że po lakierowaniu będzie widać różnice kolorów...
[/quote]
Jedyne słuszne wyjście w tej sytuacji to Rost :D
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
z
ziksel
Newbie
Newbie

[quote=""Brzeziak_""]Jedyne słuszne wyjście w tej sytuacji to Rost[/quote]
NEVER ! :P

Foteczki tak jak obiecałem ;)

Oj ta nieszczęsna klapa ...
Obrazek

A nad tym to też spędziłem trochę czasu ;D Nie mam pojęcia do czego to podłączyć ...albo z czego to jest
Obrazek

A to musi w końcu zniknąć... Już znalazłem zakład w Katowicach co zajmują się odkształcaniem blach nie naruszając lakieru :)
Obrazek

Może nie idealne rozwiązanie ale działa :)
Obrazek

Obrazek

Tylko się ciepło zrobi i od razu pasta Tempo w ruch ! ;d
Obrazek

Wejdą takie felgi do polówki ?
http://allegro.pl/15-cw-4x100-rant-germ ... 59215.html
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Wzór ładny ale na 15 będzie koza.
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
PatrykG40
Początkujący
Początkujący

Post autor: PatrykG40 »

kolego tą wtyczkę co trzymasz w ręku to ją podłączasz do korka od zbiorniczka płynu hamulcowego, ale z tego co widzę to musisz wymienić korek i powinno pasować... ;-)
z
ziksel
Newbie
Newbie

[quote=""PatrykG40""]kolego tą wtyczkę co trzymasz w ręku to ją podłączasz do korka od zbiorniczka płynu hamulcowego, ale z tego co widzę to musisz wymienić korek i powinno pasować... ;-)[/quote]

A co to da jak się podłączy ten kabelek ? I miałby ktoś jakąś fotkę takiego koreczka bo nie mam pojęcia czego szukać :P
P
PeroG40
Początkujący
Początkujący

Post autor: PeroG40 »

tu masz zdjęcie
Obrazek

mamy taki korek jak coś to pisz do PatrykaG40
Awatar użytkownika
benekwalker
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: benekwalker »

A to musi w końcu zniknąć... Już znalazłem zakład w Katowicach co zajmują się odkształcaniem blach nie naruszając lakieru :)
Obrazek

Wejdą takie felgi do polówki ?
http://allegro.pl/15-cw-4x100-rant-germ ... 59215.html[/quote]

Mam pytanko, jaki to zakład w Katowicach?? mam takich kilka wgnieceń na dachu po gradzie:/

a i pytanie co z tymi 15" też ma 7/15 w piwnicy i sie zastanawiam czy mi to wejdzie
"Stadion Śląski bez tartanu byłby jednym z wielu.......
a tak to zrobimy tu Mistrzostwa Świata"

Obrazek............1.3 GENESIS
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Ten kabelek idzie (nie wiem czy bezpośrednio) do kontrolki od recznego którą masz w liczniku. Jezeli miga to informuje Cie o braku płynu hamulcowego.
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”