6n Nie pali

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Meteo20
Raczkujący
Raczkujący

6n Nie pali

Post autor: Meteo20 »

Witam miałem problem z centralnym zamkiem sterownik dotknąłem śrubokrętem i zrobiło się zwarcie. Teraz jak chcem odpalic auto nie pali tylko słychać jak się zegarek i licznik resetuje co może być przyczyną bezpiecznik ? Jak tak to jaki prosze o jakieś rady Polo 6N 1998r 1.0
Obrazek
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

Centralny zamek oryginał czy jakiś wstawiony później? I czy jest podłączony pod alarm samochodowy?

Oczywiście należy sprawdzić bezpieczniki i płytkę sterownika (powinien ją mieć)- czy się nie spaliła...

Mógł pójść immo, albo jakiś kabelek go łączący...

Z instalacją elektryczną bywa ciężko...
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Meteo20
Raczkujący
Raczkujący

Wstawiony nie jest podłaczony pod alarm wydaje mi się ze płytka od sterownik się spaliła centralka, immobilizera nie mam.
Zapalam go to nic tylko slychać cyk i się resetuje wszystko jakie bezpieczniki sprawdzić?
Obrazek
Awatar użytkownika
Meteo20
Raczkujący
Raczkujący

Witam czy od zwarcia centralnego zamka może rozładować się akumulator?
Obrazek
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote=""Meteo20""]Zapalam go to nic tylko slychać cyk i się resetuje wszystko jakie bezpieczniki sprawdzić?[/quote]
Wszystkie :)

[quote=""Meteo20""]czy od zwarcia centralnego zamka może rozładować się akumulator?[/quote]
Jeżeli bezpiecznik nie "wyłączył" zwarcia i dalej płynie tzw. prąd zwarciowy to jak najbardziej akumulator może się rozładować.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
Meteo20
Raczkujący
Raczkujący

Sprawdziłem i bezpieczniki są ok wiec chyba się rozładował naładuje i zobaczę ale sterownik od centralki chyba szlak trafił jak niechcący dotknąłem go śrobokretem i poszło zwarcie i zdechł..
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”