niuniek84- polo SZARY MAT... new inspiration...F16 str.40

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

A powiedz jeszcze czy ori materiał zdarłes najpierw czy kleiłeś na niego? Da się osiągnąć takimi metodami jakość wykonczenia jak z fabryki?
Awatar użytkownika
foxmen1
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: foxmen1 »

A jak wygląda kwestia jakoście tego materiału (wytrzymałości, ścieralności) pod kątem obszycia foteli? nadaje się?
Było... viewtopic.php?f=56&t=11878
Jest Golf IV 1.9TDI 115kucy
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

Post autor: niuniek84 »

Nie zdzierałem starego materiału, nakleiłem po prostu na niego, ciężko rozciągliwy jest ten materiał, najgorzej było na tylnej części podsufitki, ciężko się naciągało, ja to kleiłem na 6 razy. Tzn. całą podsufitkę podzieliłem na 6 części ( nie od razu całość smarowałem klejem) najpierw przód posmarowałem klejem potem powoli przyklejałem, naciągałem i wygładzałem. I tak do końca powoli, do tego suszarka żeby klej tak fajnie zgęstniał, wtedy on jest taki elastyczny :)

Borek a czy efekt jak z fabryki? Ciężko mi powiedzieć, w 100% nie jest idealnie, ale w 95% moim zdaniem tak :) najgorzej z bokami, ja ją w jeden dzień zrobiłem , a mogłem w dwa dni (w drugi dzień na nowo gdzie lekko odstaje posmarować) ale to na wiosnę się zrobi. Wiesz jak to samemu, ciężko jest na początku, ale teraz wiem co i jak :)
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

[quote=""foxmen1""]A jak wygląda kwestia jakości tego materiału (wytrzymałości, ścieralności) pod kątem obszycia foteli? nadaje się?
[/quote] wiesz co sam nie wiem dokładnie, na fotele byłoby ok jeżeli nie jeździsz na co dzień, a ja codziennie do roboty jeżdżę, wiec sam nie wiem, a to jest materiał taki jak szyte są koszule flanelowe więc w koszuli flanelowej pochodzisz trochę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hehehe

W najbliższym czasie będę chciał dowiedzieć się więcej o tym materiale, pojadę do tego sklepu popytam o niego dokładnie i wtedy będę coś więcej wiedział :)
Awatar użytkownika
nowaczek087
Początkujący
Początkujący

Post autor: nowaczek087 »

na zywo o wiele lepiej to wszystko wyglada, naprawde robi wrazenie :D
Wbijajcie z Nowaczkiem :D Będzie fajnie :)
może sie spotkamy ;)
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

A dziś doszły nowe elementy wnętrza, a mianowicie uchwyty w boczkach. Oklejone tym samym materiałem co podsufitka :grin: Na czarnym boczku (kupionym od paffcia) wygląda zarąbiście.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Wnętrze auta jest coraz to przyjemniejsze i takie nowe, od razu chce się jechać :cool:

Jeszcze chyba mieszek będzie uszyty z tego samego materiału!!!
Ostatnio zmieniony 29 sty 2011, 14:40 przez niuniek84, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

z tymi rączkami to trafiłeś w dychę :shock: zarąbiście to wygląda :clapping:
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

DZIĘKI :grin: musiałem coś z nimi zrobić bo strasznie wyglądały, a zamiast malować wpadłem na pomysł żeby okleić tym samym co podsufitkę i sam byłem w szoku jak to wyszło.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Kurde, Sławek, zaskakujesz mnie co chwilę :D Fajnie to wyszło, jak będziecie na Zlocie, to muszę obczaić :) :piwo:
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

[quote=""JuStIcE""]Kurde, Sławek, zaskakujesz mnie co chwilę :D Fajnie to wyszło, jak będziecie na Zlocie, to muszę obczaić :) :piwo:[/quote]
W tym roku muszę być, mam nadzieję że robota nie pokrzyżuje mi planów, jakbym miał 100% pewność że pojadę to już bym rezerwował z Justyną i nowaczkiem87 jakieś łóżka :grin:
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

Pis of szit!!! Mega to wyszło!! Aż muszę skombinować wolne na środę żeby obczaić na spocie!! Rozumiem, że będziesz??
Co do naklejek na szybie już tak zachwycony nie jestem ale na żywo bym musiał obczaić..
:piwo:
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

niuniek84 rączki super :oki:
ja bym powywalał te naklejki wszystkie
środkowy panel deski zrobił w tej szmacie
w fotele tą szmatę zawinął środek a przegi na czarno to było by naprawdę kraciasto
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

[quote=""Lobuz""]Aż muszę skombinować wolne na środę żeby obczaić na spocie!! Rozumiem, że będziesz?? [/quote]
kurde mam II zmianę i nie dam rady :(

[quote=""vwkas18""]środkowy panel deski zrobił w tej szmacie
w fotele tą szmatę zawinął środek a przegi na czarno to było by naprawdę kraciasto[/quote]

właśnie taki mam zamiar :grin:
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

na bieżąco śledzę temat...dobre mody robisz, ta podsufitka, tylna półka i dzisiaj rączki robią robotę...to się ceni...oryginalność, ale oczywiście w granicach rozsądku...jeszcze to co kas napisał i będzie baja :grin:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kamillos »

wypas wypas wypas! :D podsufitka wyglada mega! akcent na raczce to samo! :) Chcialbym takie u siebie :) Pozdro i do zobaczenia zeby to obczaic na zywca! :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”