Antena traci zasięg

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bogi007
Początkujący
Początkujący

Post autor: bogi007 »

może być i tak:)
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Czasem zdarzy sie ze to wyjscie napiecia jest uszkodzone, bo przez przypadek zwarlo sie do masy chocby podczas podlaczania radia. Ono ma niska wydajnosc pradowa i nie posiada zabezpieczenia w postaci chocby bezpiecznika.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
n
norekuk
Początkujący
Początkujący

Post autor: norekuk »

witam, odnowię temat..

Otuż moja antena również traciła zasięg... okazało się, że nie ma seperatora... więc podpiąłem - nic nie dało.

Kupiłem 2gą antene ze szrotu - okazało się, że ma inną końcówkę - więc uciołem i polutowałem przewody... zabrałem również z tamtego auta separator... grało... podłączyłem separator - przestało woglę grać... radio kenwood...
Pytanie - jak prawdzić czy ten wzmacniacz w antenie działa ?
Jak sprawdzić czy działa separator ? czy on powinnien miec zasilanie + 12 ? podpiąłeem z zasilania radia...

I co dalej z tym zrobić ?.
Jest --> Variat vel Groszek 1.9 sdi Variant

Było -> Poluś 1.4L \'96 Anglik
Awatar użytkownika
P3C1U
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: P3C1U »

ja ci nic nie pomoge, bo ja juz sobie dalem z tym spokoj... mialem wzmacniacz porazka, kupilem separator to samo jakies zaklucenia sciaga charczy w moim miescie wjade do Wawki badz wiekszego innego miasta gra lepiej niz mp3 o co kaman to juz nei wiem...
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Nie wiem czemu tak kombinujecie :P W podstawie anteny jest wzmacniacz, ale nie jest zasilany zadnym dodatkowym przewodem. Ja juz tak przerobilem antene w parudziesieciu vagach i jest ok. Ano rozbieracie podstawe anteny. Rdzen przewodu wchodzacy do plytki od strony auta odlutowujecie od niej. Rdzen idacy od bata anteny tez odlutowujecie od plytki. Laczycie oba rdzenie razem aby niczego nie dotykaly i problem z glowy. Na poczatku mialem radio pioneera i po przerobce bylo ok, na kenwoodzie tez ok, a teraz inny pioneer siedzi jest ok. A naprawa raz na zawsze:)
U siebie w seacie mam wbudowane radio z duzym wyswietlaczem i taka przerobka juz tam jest ponad 5 lat i jest ok.
[size=12px][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”