Jak na mój gust to efekt jest całkiem fajny. Całkiem nieźle się uwidacznia i przydaje np w ciemnych osiedlowych bocznych uliczkach. Jak dla mnie całkiem pomocna funkcja, na pewno nie zupełnie bezużyteczna.
kuci5 nie ma problemu, służę pomocą majcher836 jak najbardziej tak. Zapraszam do mnie. Druga opcja to taka, że jestem 2-3 razy w tygodniu we Wrocławiu, więc jak bardziej Ci pasuję to możemy się gdzieś tam spotkać, więcej na PW lub @.
Więc tak, funkcja jest rewelacyjna, daje naprawdę sporo, bo odbłyśnik od świateł przeciwmgłowych jest mocno skierowany na bok. kar01 jutro podepnę Polo to sprawdzę co w trawie piszczy odnośnie zdalnego zamykania.
Gadałem z jakimś gościem co pracował w VW kiedyś, a teraz ma własną stację diagnostyczną, to mówi, że niestety oni tak mówią, bo im fabryka broni dokonywać jakichkolwiek zmian w oprogramowaniu, chyba, że usterki... Pewnie jedynie dałoby radę ugadać się samemu z mechanikiem w VW i dać w łapę, ale w obydwu serwisach w jakich byłem klient na halę serwisową nie ma wstępu, pewnie przezornie
Tak z ciekawości dzwoniłem wczoraj w sprawie włączenia opcji doświetlenia zakrętów do ASO w Lubinie i miły Pan powiedział mi że nie ma takiej opcji ale powiedział że się dowie czy jest to do zrobienia Dziś zadzwoniłem i szanowny Pan odpowiedział, cytuję :"Nie mamy na to żadnych procedur" Czyli doświetlania mi nie włączą Jednak nie powiedział że nie jest to do zrobienia;)
nie mogłem wcześniej odpisać, ogólnie ciężki tydzień się zaczął, niestety chłopaki podłączali kabel, ale nie potrafili się skomunikować - przynajmniej tak mi wytłumaczyli, próbuje jeszcze namierzyć znajomego, który też ma kabel tylko mi mówi, że muszę sobie oprogramowanie ściągnąć, i jeszcze zostaje 3 wersja zaprzyjaźniony gość w VW w krk, co prawda pewnie zmiana nie będzie za darmo - aż tak koleżeński nie jest, ale może uda się poustawiać funkcje, które ja chce, albo pozwoli mi być przy modyfikacji, może da się namówić, żeby włączyć jeszcze to i to;)
ale to wymaga trochę czasu, którego teraz mam deficyt.
Puki co funkcje nie poustawiane, więc temat nie zamknięty jak dla mnie...
Za to mogę się pochwalić, że mam założony alarm, ubezpieczyciel nie będzie mnie ścigał, a przy okazji alarm otwiera i domyka szyby z pilota - trochę mnie to zdziwiło, że to on podaje impuls, a normalnie się nie dało.
A czy do odpalenia nie trzeba mieć ESP w aucie? Bo doświetlanie zakrętów korzysta chyba z sygnałów z kiery o skręcie z czujnika systemu ESP.
Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.
Jak wygląda sprawa z blokowaniem drzwi po przekroczeniu 15 km/h ? Interesuje mnie ta funkcja, ale skoro przy okazji przeglądu policzą za to sobie $$$ to już wolę wyrobić sobie nawyk naciskania przycisku ^^
U mnie w polo jeśli otworzę drzwi z pilota i w ciągu kilkunastu sekund nie otworzę drzwi to ponownie się blokują. Świetna funkcja bezpieczeństwa aby przez przypadek nie otworzyć drzwi. Czy każdy tak ma, czy to też jest zależne od konfiguracji opcji ?
[quote=""damian92""]Jak wygląda sprawa z blokowaniem drzwi po przekroczeniu 15 km/h ? [/quote]
Można spokojnie to aktywować VCDSem.
[quote=""damian92""]U mnie w polo jeśli otworzę drzwi z pilota i w ciągu kilkunastu sekund nie otworzę drzwi to ponownie się blokują. Świetna funkcja bezpieczeństwa aby przez przypadek nie otworzyć drzwi. Czy każdy tak ma, czy to też jest zależne od konfiguracji opcji ?[/quote]
Każde Polo z centralnym zamkiem sterowanym bezprzewodowo tak ma. Nawet starsze VW, takie jak Golfa V czy Polo 9n3 miały taką funkcje.
[quote=""damian92""]U mnie w polo jeśli otworzę drzwi z pilota i w ciągu kilkunastu sekund nie otworzę drzwi to ponownie się blokują. Świetna funkcja bezpieczeństwa aby przez przypadek nie otworzyć drzwi. Czy każdy tak ma, czy to też jest zależne od konfiguracji opcji ?[/quote]
Nawet Passat B5 już tak miał, a więc nie jest to żadna nowość.
Sprzedam]
Nowe chlapacze i dywaniki materiałowe do Polo 6R
[quote=""DWSD""] niestety chłopaki podłączali kabel, ale nie potrafili się skomunikować [/quote]
Miałem to samo jak pojechałem do gościa od dorabiania kluczyków, jeden z lepszych ponoć. Nie miał jeszcze najnowszego interfejsu, niestety...
[quote=""Aoox""]Można spokojnie to aktywować VCDSem.[/quote]
Świetnie. Ciekawi mnie jak ta opcja wygląda w praktyce. Czy po zatrzymaniu jak kierowca wysiada to tylko jego drzwi się jednocześnie odblokowują i otwierają (jak przy ręcznym zamknięciu) czy też wszystkie drzwi? A jak się zatrzymamy i pasażer wysiada to po ponownym ruszeniu jego drzwi się znowu blokują? Żeby to w miarę wyglądało to pasuje też żeby na drzwiach kierowcy świecił się przycisk blokady drzwi jak przy ręcznym blokowaniu.
[quote=""damian92""]Świetnie. Ciekawi mnie jak ta opcja wygląda w praktyce. Czy po zatrzymaniu jak kierowca wysiada to tylko jego drzwi się jednocześnie odblokowują i otwierają (jak przy ręcznym zamknięciu) czy też wszystkie drzwi? A jak się zatrzymamy i pasażer wysiada to po ponownym ruszeniu jego drzwi się znowu blokują? Żeby to w miarę wyglądało to pasuje też żeby na drzwiach kierowcy świecił się przycisk blokady drzwi jak przy ręcznym blokowaniu.[/quote]
W Passacie B6 jest tak, że nawet po zatrzymaniu się drzwi można otworzyć tylko od środka, chyba że naciśnie się przycisk odblokowujący wszystkie drzwi.
Gdy któryś pasażer otworzy drzwi to po ruszeniu drzwi ponownie się ryglują.
Sprzedam]
Nowe chlapacze i dywaniki materiałowe do Polo 6R
Witam.A powiedz mi kolego jak z gwarancja?Czy ingerencja innym interfejsem niz serwisowy VAS nie powoduje utrady gwarancji?Kazdy fejs zostawia kod identyfikacyjny.Jak sprawdzalem audi w serwisie to pozniej przy podpieciu do vaga wchodzi sie w zakladke i widac kod ostatniego polaczenia.