[6R] Włączanie opcji

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
DWSD
Raczkujący
Raczkujący

[6R] Włączanie opcji

Post autor: DWSD »

Mam pytanie co do zmieniania opcji w komputerze, czy ktoś z Krakowa lub okolic nie posiada kabelka chciałbym włączyć funkcje domykania szyb - o dziwo nie działa w highline, może uda się coming home włączyć lub leaving home(w poprzednim modelu musiałem dwa razy mrugnąć długimi po wyłączeniu silnika otwierałem drzwi i świeciły się światła drogowe przez jakieś 30-45s), zamykanie pojazdu po przekroczeniu 15km/h, doświetlanie łuków chyba jest realizowane przez reflektory przeciwmgielne i włącza się z danej strony, może też się da to ustawić w komputerze;)

Czy ktoś jest wstanie mi pomóc ewentualnie, czy opłaca mi się kupować kabelek i jaki program muszę mieć?

Nie wiem czy to ma znaczenie rok produkcji 2010 pochodzenie france.
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Więc tak. Ustawić się da prawie wszytko, prócz coming/leaving home (albo ja nie umiem), choć w Golfie V już aktywowałem coś takiego. Ja u siebie zmieniłem następujące rzeczy: otwieranie całego pojazdu przez jedno kliknięcie na pilocie, a nie jak seryjnie jedno kliknięcie = otwarte drzwi kierowcy, dwa kliknięcia = otwarte całe auto. Doświetlanie zakrętów - ciekawostka: przy zamawiania auta chcą za ta funkcje prawie 300 PLNów :crazy: , a ja aktywowałem sobie to w 5 minutek.
Jak chce Ci się targać ponad 250 km do mnie to mogę Ci wszystko to zrobić ;). Co do kabelka, to używam klona VCDSa 106, mam możliwość załatwienia takiego kabelka.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
kuci5
Początkujący
Początkujący

Post autor: kuci5 »

Dzisiaj byłem w ASO, pytałem się o możliwość włączenia funkcji doświetlania zakrętów. Na początku Pan z obsługi powiedział, że jest to możliwe, ale nie wie czy nie są potrzebne jakieś inne światła niż przeciwmgielne. Dowiedziałem się w dziale części, ze ona działają poprzez właśnie halogeny, te seryjnie zamontowane. Mechanik, powiedział mi, że da się to zrobić bez problemu(taka ciekawostka). Tylko wiadomo, pewnie sobie za to policzą. Też jestem z Krakowa, ale niestety jestem laikiem w sprawach obsługi komputera w samochodzie, nie mam ani kabla ani programu, więc niestety nie pomogę. Może Aoox coś doradzi, ewentualnie złożylibyśmy się na kabelek, jakaś instrukcja+ odpowiedni program i damy rade?
Awatar użytkownika
majcher836
Początkujący
Początkujący

Post autor: majcher836 »

Czyli mam rozumieć że jest możliwość włączenia doświetlania zakrętów przez światła przeciwmgielne ?? Jeżeli tak to Aoox uderzam do Ciebie;)
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

Post autor: sPoOn »

Oczywiście, że jest. To tylko kwestia włączenia funkcji. Dlatego żałuję, że jako gratis wziąłem to, zamiast świateł dziennych ;)
Awatar użytkownika
DWSD
Raczkujący
Raczkujący

Do Aooxa raczej się nie będę wybierał bo trochę daleko, co do składania się na kabelek, to chyba nie będzie potrzeby, w poniedziałek jadę na montaż alarmu i chłopaki tam mają kabelek VAG, nie wiem jaki, ale pogadam, czy zmienią funkcje, jak mi to poustawiają, to dam wam znać gdzie jechać;)

Jak nie, to pokombinujemy;)
Awatar użytkownika
kuci5
Początkujący
Początkujący

[quote="majcher836"]Czyli mam rozumieć że jest możliwość włączenia doświetlania zakrętów przez światła przeciwmgielne ?? Jeżeli tak to Aoox uderzam do Ciebie;)[/quote]

Dokładnie, podświetlanie zakrętów odbywa się poprzez zapalanie świateł przeciwmgielnych.

Aoox- jaki jest efekt tego doświetlania zakrętów? czy naprawde dużo daje ta funkcja?

DWSD- Podałbyś jakieś namiary na siebie. Krótko jestem na forum, więc nie mam wszystkich opcji odblokowanych jako użytkownik(nie mam możliwości pisanie Pw itd, itp.)
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

[quote="kuci5"]Krótko jestem na forum, więc nie mam wszystkich opcji odblokowanych jako użytkownik(nie mam możliwości pisanie Pw itd, itp.)[/quote]
Jeszcze 2 posty i będziesz mógł ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
kuci5
Początkujący
Początkujący

[quote="sabled"][quote="kuci5"]Krótko jestem na forum, więc nie mam wszystkich opcji odblokowanych jako użytkownik(nie mam możliwości pisanie Pw itd, itp.)[/quote]
Jeszcze 2 posty i będziesz mógł ;)[/quote]

Dzięki za informacje ;)

Wracając do tematu, czy może ktoś inny oprócz Aoox'a próbował się bawić w jakieś włączanie opcji? (Chodzi mi np. o Coming-Leaving home)
Awatar użytkownika
woolfik
Początkujący
Początkujący

Post autor: woolfik »

[quote="Aoox"]Doświetlanie zakrętów - ciekawostka: przy zamawiania auta chcą za ta funkcje prawie 300 PLNów , a ja aktywowałem sobie to w 5 minutek.[/quote]

W którymś wątku pisałem, że usiłowałem to uruchomić w serwisie i się nie udało, choć twierdzili, że w teorii powinno było się udać. Za każdą aktywację/deaktywację u nas w ASO śpiewają 100 pln, na szczęście za usługi niezakończone nic nie inkasują. Ale raz na kilka mcy bywam w OSW, a stamtąd to już parę km do Twojej miejscowości, więc zawsze mogę się pojawić z dobrą flachą ;)
[quote="kuci5"]Aoox- jaki jest efekt tego doświetlania zakrętów? czy naprawde dużo daje ta funkcja? [/quote]

Włącz przeciwmgłowe, to zobaczysz, że w przeciwieństwie do tych ze starszych samochodów te świecą też na boki, aczkolwiek nie jest to tak dobre jak osobna żarówka tylko pełniąca funkcję doświetlającą czy biksenony nawet bez funkcji doświetlania.
Obrazek
Awatar użytkownika
kuci5
Początkujący
Początkujący

woolfik- a jaką masz wersje wyposażenia?
Awatar użytkownika
DWSD
Raczkujący
Raczkujący

mail: it@bv6.pl - zawsze po mailu mogę przesłać inne namiary;)
jutro wszystko się okaże, czy mi coś pomogą z tym.
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: hadek »

wow - wczoraj jeździłem na przeciwmgielnych i powiem wam że fajnie musi być jak uda się je włączyć jako doświetlanie zakrętów bo dość mocno świecą na boki!

hmm - ciekawe czy zrobią mi to w ASO, ew czy sobie mogę sobie sam z tym poradzić? ( mechanik elektryk?)
Awatar użytkownika
kuci5
Początkujący
Początkujący

Myśle, że gdzieś koło południa dowiemy się co DWSD zdołał zdziałać. W ASO Ci zrobią, zależy tylko od tego jaką masz wersje Polo.
Awatar użytkownika
kar01
Początkujący
Początkujący

Post autor: kar01 »

Aoox, a podpinając się komputerem jesteś w stanie włączyć tryb odbioru sygnału radiowego z kluczyka (chce dorobić kluczyk scyzoryk i nim zdalnie otwierać auto)? W ETCE sprawdzałem, i każdy moduł komfortu w 6R ma taką możliwość niby, kwestia tylko czy różnią się one programem, czy po prostu wystarczy to aktywować...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”