ja bym poszukał czegoż z tamtych lat kultowego, niekoniecznie BBSy bo już sa popularne
O chłodzeniu pomysl najpierw bo potem wsadzić za duży intercooler kable czy rurki pociagniesz źle i będą dodatkowe koszty.
Z mojego doświadcznia moge ci poradzić tak:
Kup pas przedni z Polo z wersji z duzą chłodnicą i wsadź tam nową chłodnice do tego dokup porządne dwa wiatraki np coś takiego:
http://www.re5pect.pl/index.php?cat_id=741 Dwa największe jakie wejdą potem dopiero zamocuj intercooler żeby się zmieścił. Ja nie przerabiałem zbytnio zderzaka i weszło a mam dodatkowo chłodnice klimatyzacji.
Chyba ze masz kupe kasy to możesz jakaś customowa chłodnice wsadzić ale nie ma potrzeby. Podczas jazdy wszystko jest ok ale w lato w korku wiatraki chodzą ciągle. Do tego nie radzę zaspawywać bocznych wlotów powietrza w zderzaku i ostro uszczuplij na wysokości przednia belke wzmocnieniową przed pasem przednim aby jak najwięcej powietrza wlatywało. Radzę ci też wsadzić akusia do bagaznika bo ja nie dałem go i teraz bede to zmieniał.
A co do felg ja wiem że polo na glebie i 14" jest piekne ale weź pod uwagę żę miska będzie duużo niżej a przy takim silniku jak będziesz szalał to raz dwa jej nie będzie. Do tego ja mam heble 280mm z przodu i na prawdę warto
Pozdrawiam
Cyprys