[quote=""woolfik""]Mam na naklejce w książce serwisowej QG1, a więc zmienny okres międzyserwisowy - wg wskazań komputera, nie później niż po 2 latach lub 30 kkm. Zresztą jak byłem na naprawie gwarancyjnej na początku roku, to mi to potwierdzili po lekturze zawartości książki.[/quote]
Ja również mam napisane 15kkm lub 365 dni, w zależności co nastąpi wcześniej.. Widocznie zależy od serwisu, ale ja auto kupiłęm u Sobkola w Nadarzynie, a w serwisie byłem u Zasady, w obu to samo mi powiedzieli. Ponadto odradzam zasadę, tata wcześniej serwisował passata u nich i nie był zadowolony, mi na dodatek trafili się mechanicy głupie lenie- za 1 razem pewnie za pomnieli więc nie chcialo im się ruszyć dupska żeby podłączać komputer drugi raz i informacji o następnym serwisie nei wprowadzili mi do komputera, tylko nakleili naklejkę na słupku z wypisaną ręcznie informacją;/ Co za fuszera:/
Auto ma już 16 000 przejechane, nic się nie dzieje, skrzypienie przy schowku ustało

Co do zastrzeżeń odnośnie słabego odparowania bez klimy- u mnie nie ma najmniejszego problemu z tym nawet przy kilku osobach w aucie... Zimą praktycznie nie włączam klimatyzacji bo nie ma takiej potrzeby. Auto parkowane pod chmurką. O ile w zeszłą zimę miałem parę razy problem ze szronem od środka na szybie, to teraz jak wychodzę z auta po dłuższej jeździe, to po prostu otwieram drzwi na oścież na 20-30 sekund lub ostatnie 200m jadę z otwartymi szybami, żeby przeciąg wygonił nagrzane powietrze;)
Aoox, widzę, że również wkręciłeś się na KA:P
Dodam jeszcze, że lakiery bezołowiowe na bazie wody to jedno, ale zauważ, że BMW również ma bezołowiowe a mimo wszystko są bardzo twarde, zarówno w pracy z nimi jak i przy powstawaniu rys. Generalnie na czarnych lakierach NAJBARDZIEJ widać wszelkie niedoskonałości i rysy, zwłaszcza na niemetalicznych.