[quote=""Kamil K""]dzis jak brat stroił swoją antene w 6N to ja wziałem swoje radio i klient sprawdził w Polo 6N. I u niego jest na moim radiu 4 Watt. Wiec radio jest napewno dobre. Ten klient co stroił ma wlasnie takie urządzenie co można sprawdzic moc.
Obawiam sie że w mam może za słaby akumulator. Z zapalniczki wycodzi mi 12,5 A. Dokładnie tyle samo mam przy akumulatorze. Przy włączonym silniki mam 13,7 A. Chyba to troche mało jak na użytkowanie CB.
Dla przykładu u mojego ojca w Fiacie Uno przy włączonym jest równo 14 A a w Polo 6N 15 A.
Wszystkich słysze bardzo dobrze ale mam słabe nadawanie. Postanowiłem kupic:
http://www.allegro.pl/item626617671_wzm ... dawcy.html
Brat go ma w Unidenie i dużo to poprawiło nadawanie. Może dlatego wczesniej w moim polo Uniden nadawał bez problemu, wlasnie dzieku temu wzmocnieniu. Mam nadzieje że to polepszy nadawanie.
W serwisie powiedzieli mi że ta moja Gamma I-Am jest lepsza od Onwy Mk3 ale kto wie ile w tym prawdy
Też mnie dziwi że wykryło tylkp 0,5 Watt ale taki był pomiar mocy. Radio działa. Wiec jakos musi wystraczac to 0,5 Watt ale wiadomo że nadawanie bedzie o wiele bardziej zmniejszone.[/quote]
a napewno masz to w A ? nie powinno byc napiecie w V ? poza tym 15V to za duzo ,czyli regulator masz walniety .. skoro u specmajstra w polo u brata na jego antenie chodzi a u Ciebie nie ,to nie wina napiecia i pradu tylko anteny .. badz umocowania anteny .. sprawdz CB z inna antena i bedzie wiadomo co nie hallo .. albo to tylko liczby ..sprawdz radio w terenie