instalacja radiowa, głośniki

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Wiesz co na razie zmieniłem telefon bo stary mnie wkurzał, ale nie wydaje mi się żeby to był problem telefonu, no sie zobaczy na razie nie moge wyjść z domu (gorączka :angry: ) i dopiero jak wyzdrowieje to pobawie sie.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

parowałeś na "0000" ? daj znać jak wyzdrowiejesz..postaram się coś poradzić :)
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Zoodix »

Otoz moze i dziwne miejsce na ten temat ale wydal mi sie on najlepszym miejscem otoz w moim radyjku first fa4124 ktory do tej pory gralo dobrze dzis dodalem mu glosniczek 100w i wiadomo odrazu testy kilka minut radyjko na full chodzilo ale zabawa sie znudzila i pojechalem od kumpla do domu i pod domem dziwnie zacza mi brzeczec bas niewiem jak to opisac a i jeszcze nawiewy mialem wlaczone na goraco, mozliwe ze zepsulem radyjko?;/
Awatar użytkownika
sebeq
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: sebeq »

przez nawiewy moze nie ale moc moze nie wytrzymała :niewiem: trudno powiedziec
[size=12px]http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=19398[/url]
A
Anonymous

głośnik jest pod radio bezpośrednio podłączony ?
może odwróciłeś podłączenie i głośnik dostał w tyłek
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

glosnik jest podpiety dobrze ale i fabryczne zaczely charczec czytalem ze to od nagrzania moglo byc czekam az ostygnie i zobacze
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""Zoodix""]Otoz moze i dziwne miejsce na ten temat ale wydal mi sie on najlepszym miejscem otoz w moim radyjku first fa4124 ktory do tej pory gralo dobrze dzis dodalem mu glosniczek 100w i wiadomo odrazu testy kilka minut radyjko na full chodzilo ale zabawa sie znudzila i pojechalem od kumpla do domu i pod domem dziwnie zacza mi brzeczec bas niewiem jak to opisac a i jeszcze nawiewy mialem wlaczone na goraco, mozliwe ze zepsulem radyjko?;/[/quote]

Zła zabawa w zimie,głośnik kaput.
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
Awatar użytkownika
sebeq
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: sebeq »

tak jak pisałem :grin:
sprawdz na radiu na ile ma wyjscie :oki: jak harczy to głośnik dostał
[size=12px]http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=19398[/url]
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

yyy niewiem co to bylo ale wycignelem radyjko z polki 2 cm i przestalo
Awatar użytkownika
waglik

Post autor: waglik »

Tak parowałem. Dobra problem wyjaśniony nie do końca otóż: Zmieniłem telefon i parowałem, zadziałało od razu, wtedy co nie chodziło wydaje mi się, że po prostu albo błąd radia albo coś takiego, na pewno nie telefonu, dla pewności zresetowałem radio (odłączyłem od zasilania na jakiś czas) i teraz tak żwawiej chodzi :grin:
A
Anonymous

juz zamowilem zobaczymy co to bedzie warte :) a jeszcze jedno co z tym niebieskim kablem ? gdzie go wpiac bo ma jakos tak dzwinie zakonczona koncowke ?znaczy ze mam z kostki wyciac niebieski kable i tam go podpiac czy jak ?
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote=""marcc_Jr""]juz zamowilem zobaczymy co to bedzie warte :) a jeszcze jedno co z tym niebieskim kablem ? gdzie go wpiac bo ma jakos tak dzwinie zakonczona koncowke ?znaczy ze mam z kostki wyciac niebieski kable i tam go podpiac czy jak ?[/quote]ten niebieski kabel ma za zadanie podawać napięcie na ori kabel antenowy, najlepiej go podpiąć pod kabel w kostce, na którym po odpaleniu radia jest non stop napięcie :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

marcc_Jr pisze:juz zamowilem zobaczymy co to bedzie warte :) a jeszcze jedno co z tym niebieskim kablem ? gdzie go wpiac bo ma jakos tak dzwinie zakonczona koncowke ?znaczy ze mam z kostki wyciac niebieski kable i tam go podpiac czy jak ?[/quote dokladnie tak tyle ze nie wycinasz ale wypinasz go z kostki i zastepujesz go tym z separatora wlasnie ta koncowka pasuje do kostki trzeba tam podgiac blaszke malym wkretakiem i wyjdzie musisz pokombinowac bo dawno to robilem i niepamietam dokladnie
Awatar użytkownika
pafkoo
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: pafkoo »

Może coś na stykach miałeś?
No ale ważne ze działa :oki:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Dziś wkońcu doprosiłem się radia do mojej xsary picasso, oryginalne radio clariona, ale denerwujaco dziala. Wydaje dosyc glosne cykliczne dzwieki "pip" "pip" co mniej wiecej 5 sekund. Nie mam pojecia o co chodzi, radio wspolpracuje z wyswietlaczem na kokpicie, oraz ze sterowaniem z kierownicy... Co z tym zrobic ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”