[quote=""sabled""]
Włącz nawiew na szybę i się włączy. Albo wystarczy ustawić aby nie wyświetlało ani ECONO ani AUTO, wtedy klima działa cały czas.[/quote]
nawet gdy nie wyświetla się econ ani auto nie załącza się kompresor :niewiem: próbowałem już raczej każdej opcji, pozostaje mi ją kompem odpalić,ale jeszcze nie wchodziłem w temat może ktoś pomoże?
U żony w 6N2 przed zimą umyłem i odtłuściłem dokładnie szyby wewnątrz przemywając je izopropanolem, założyłem dywaniki gumowe, nowy filtr z akt. węglem i parowanie czy zamarzanie szyb od środka nie występuje.
Klimatyzacja nie załączy się w przypadku gdy temp spada poniżej 5st C (zabezpieczenie wewnątrz sprężarki)
Przede wszystkim po zakończonej jeździe postaraj się wywietrzyć wnętrze, wychłodzić go. Ja tak zawsze robię i nie ma problemu. Nie zwracam uwagi na dywaniki, mam welurowe a nie gumowe i na pewno pełno wilgoci w nich siedzi a nie mam problemu z parowaniem i zamarzaniem.
dzisiaj ojciec widząc moje zamarznięte szyby polecił mi żebym je przetarł denaturatem, to już więcej nie zamarzną. Jeszcze tego nie testowałem ale w najbliższym czasie przetestuje.
[quote=""wojtasllb""]
nawet gdy nie wyświetla się econ ani auto nie załącza się kompresor :niewiem: próbowałem już raczej każdej opcji, pozostaje mi ją kompem odpalić,ale jeszcze nie wchodziłem w temat może ktoś pomoże?[/quote]
a próbowałeś jak silnik porządnie sie nagrzeje? może pomóc.
ja mam manualną, i to naprawde dobry sposób na pozbycie się wilgoci i szronu na szybach. klima osusza powietrze dostarczane do kabiny.