Migająca kontrolka śwec żarowych

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

jeśli podłączyłeś świece na krutko i nie odpiołeś przewodów od listwy to prawdapodobnie poszedł przekaznik. aby podłączyć świece na jakiś przycisk to musisz użyć przekażnika poniewaz wydaje mi sie że żadem przycisk [wyłącznik] niema styków aby wytrzymały obciążenie około 32A przez kilka minut.w żuku był przycisk sterujący przekażnikiem
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

popatrz czy przypadkiem koło aku nie masz skrzynki z bezpiecznikami może on tam gdzieś siedzi ten spalony bezpiecznik.
Awatar użytkownika
webak
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: webak »

A przekaźnik jest do dostania w motoryzacyjnym ?
Czy muszę szukać po szrotach ?
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

róznie podaja zrudła ja mam dostęp do kśiażki sam naprawiam vw polo i tu modele do 1999 r przekażnik świec żarowych nr 104 znajduje się zprawej strony nad listwą bezpieczników wpierwszym żędzie przekażników jesli nie mozesz dojść musisz zdemątowac obudowe odkręcając dwie śruby u góry itą wśrodku które widać na twoim zdjęciu niemam pewności poniewaz tego nie demątowałem
ajeśli chodzi o bezpiecznik na aku to szukaj przerwy pomiędzy śrubami[ wskrzynce] poniewaz bezpieczniki tam znajdujące się to blaszki[poziomo łączące śruby] zwężające się

dostaniesz wmotoryzacyjnym
edit;
zapomniałem mam jeszcze przekażniki ibezpieczniki[czarna skrzynka] w komorze silnika obok zbiornika cieczy lecz niewiem do czego są
doczytałem sie jeszcze jak w spominał kolega tomo3 nad płytą przekazników znajdują się jeszcze przekażniki i bezpieczniki w tym bezpiecznik świec żarowych 50A
Awatar użytkownika
webak
Mały interesant
Mały interesant

ajeśli chodzi o bezpiecznik na aku to szukaj przerwy pomiędzy śrubami[ wskrzynce] poniewaz bezpieczniki tam znajdujące się to blaszki[poziomo łączące śruby] zwężające się
Znalazłem jest jedna blaszka przepalona, jeszcze pytanie czy jak ją wymienię czy wszystko będzie ok, bo jak przyłożyłem bezpiecznik 30 to świece i tak nie grzały.
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

może będzie ok poniewaz takie dotykanie nic nie daje słaby styk
akontrolka dalej mruga?
Awatar użytkownika
webak
Mały interesant
Mały interesant

Na razie dalej mruga, dzisiaj jadę po nowy bezpiecznik
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote="Tomo3"]ja bym poszukał automatu do grznia świec (to raczej nie przekaźnik). wedłóg instrukcji VW Polo znajduje nad przekaźnikami w oddzielnych uchwytach i ma 50A.
Według książki serwisowej należy jeszcze sprawdzić bezpieczniki na 15 i 18.
[/quote]
sprawdzałeś może to wina automatu lub jakiegoś czujnika może być na dodatek
T
Tomexy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Tomexy »

Miałem podobny problem. zobacz na akumulatorze bezpiecznik Blaszkowy 50A bo mi sie taki przepalil. I zobacz czy masz stopy. (Takie pytanie mi zadano ponieważ czujnik pedału hamulca zależy też od świec żarowych)
Awatar użytkownika
webak
Mały interesant
Mały interesant

Wymieniłem bezpiecznik blaszkowy 50A i świece grzeją :yahoo:
Dzięki wszystkim którzy mi pomogli a zwłaszcza osobom które wspomniały o bezpiecznikach pod maską :piwo:
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

czyli na przyszłość i dla innych użytkowników 1.9 SDI najważniejsza wiadomość z tego wątku to to że bezpiecznik od świec znajduje sie pod maską koło aku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”