[6N] Problem ze spryskiwaczem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

[6N] Problem ze spryskiwaczem

Post autor: mr_raven »

Mam problem nie psika mi prawy spryskiwacz na masce lewy dziala tylny na tylna szybe dziala ale ten od pasazera nie chce co moze byc przyczyna ? w tamtym tygodniu kolo czwartku dzialal czyzby cos zamarzlo tam w nim czy sie zatkal bo nie wiem co mam zrobic.
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

mozliwe ze Ci zamarzl, pewnie pozostalo troche sniegu, przymrozilo no i stalo sie.
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
R
Rangers76

Post autor: Rangers76 »

Bardzo możliwe albo zatkał kanał jakiś paproch spróbuj przetkać szpilką lub cienkim sztywnym drucikiem np. z migomatu.
PozDrawiaM
Awatar użytkownika
christopherek
Konkretnie zainteresowany

Post autor: christopherek »

moim zdaniem Ci zamarzł po prostu.u mnie było też tak ostatnio,postaw w ciepły garaż albo parking podziemny w jakimś centrum handlowym i odmarznie.
a ja mam pytanie z innej beczki tzn u mnie wszystko ładnie psiuka tzn robi mgiełkę na szybe tak jak powinno ale ciekawi mnie inny temat.2 razy po skonczeniu się płynu w zbiorniczku do spryskiwaczy powinna zapalić się kontrolka i zapiszczeć że płyn do spryskiwaczy się skończył a tu lipa.płynu nie było a kontrolka sienie pojawiła.coś sie spsuło czyjakmyslicie?dobre to było bo zbiorniczek w polo mały to wiedziałem kiedy uzupełnić a teraz lipa kontrolka się nie zapala.jest tam jakiś czujnik który mógł się zepsuc?na vag-u nic nie wychodzi
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: xdavvex »

[quote="christopherek"]moim zdaniem Ci zamarzł po prostu.u mnie było też tak ostatnio,postaw w ciepły garaż albo parking podziemny w jakimś centrum handlowym i odmarznie.
a ja mam pytanie z innej beczki tzn u mnie wszystko ładnie psiuka tzn robi mgiełkę na szybe tak jak powinno ale ciekawi mnie inny temat.2 razy po skonczeniu się płynu w zbiorniczku do spryskiwaczy powinna zapalić się kontrolka i zapiszczeć że płyn do spryskiwaczy się skończył a tu lipa.płynu nie było a kontrolka sienie pojawiła.coś sie spsuło czyjakmyslicie?dobre to było bo zbiorniczek w polo mały to wiedziałem kiedy uzupełnić a teraz lipa kontrolka się nie zapala.jest tam jakiś czujnik który mógł się zepsuc?na vag-u nic nie wychodzi[/quote]

obstawiam na czujnik, albo poprostu kabelek sie odlaczyl, sprawdzales moze?
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
Awatar użytkownika
christopherek

nic nie sprawdzałem bo -12 na zewnątrz,dolałem ylko płynu i tyle.gdzie jest ten czujnik?bo to co widac od góry to chyba pompka?
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
Awatar użytkownika
bartek_tychy
Swój
Swój

Post autor: bartek_tychy »

takie pytanie moze glupie w kazdej 6N jest taka kontrolka, bo wsumie jakies kabelki ida do zbiorniczka ale u mnie nigdy nic sie nei zaswiecilo hehe :P

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Też mam takie głupie pytanie - nie macie podgrzewanych sprysków?
W moim przypadku opcja podgrzewania tylnej szyby, podgrzewa również lusterka i spryskiwacze.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
miki96
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: miki96 »

też mi dzisiaj nie psikał jeden. Wziąłem pineskę powpychałem i jest git. ;)
L
Larson
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Larson »

Artpolo
jak plyn w przewodach zamarznie to po nic ci podgrzewanie spryskow, przerabialem to u siebie niedawno
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Przed liftem na 100% nie ma kontrolki nie wiem jak po małym z 97. Ale nic nie szkodzi żeby zamontować czujnik w zbiorniczku i kontrolkę na liczniku. Kiedyś były na allegro paski z ikonkami w full opcji i czujniki.
Awatar użytkownika
christopherek

[quote="Artpolo"]Też mam takie głupie pytanie - nie macie podgrzewanych sprysków?
W moim przypadku opcja podgrzewania tylnej szyby, podgrzewa również lusterka i spryskiwacze.[/quote]

podgrzewane spryski sa w serii w gti jakbyś nie wiedział.druga sprawa grzanie działa po przekręceniu zapłonu-sprawdź sobie napięcie na spryskach.po wlaczeniu grzania szyby właczaja sie tylko lusterka
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

[quote="christopherek"]podgrzewane spryski sa w serii w gti jakbyś nie wiedział.druga sprawa grzanie działa po przekręceniu zapłonu-sprawdź sobie napięcie na spryskach.po wlaczeniu grzania szyby właczaja sie tylko lusterka[/quote]
Dobrze wiedzieć ale sprawdzę.

[quote="Larson"]Artpolo
jak plyn w przewodach zamarznie to po nic ci podgrzewanie spryskow, przerabialem to u siebie niedawno
[/quote]
To niemożliwe. (chyba)
Czy w wężykach jest stałe ciśnienie?
Myślę, że płyn spływa z przewodów. To raczej kwestia płynu albo bardzo silnego mrozu.
Nie miałem jeszcze przypadku zamarzniętego płynu.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="bartek_tychy"]takie pytanie moze glupie w kazdej 6N jest taka kontrolka, bo wsumie jakies kabelki ida do zbiorniczka ale u mnie nigdy nic sie nei zaswiecilo hehe [/quote]
To chyba GTI miały taki bajer. Zwykłe poliftowe 6n nie miało czegoś takiego.
[quote="Artpolo"]Też mam takie głupie pytanie - nie macie podgrzewanych sprysków?
W moim przypadku opcja podgrzewania tylnej szyby, podgrzewa również lusterka i spryskiwacze.[/quote]
Z tego co pamiętam, to turzol kiedyś pisał, że instalacja była seryjnie w każdym. Ale spryski (same dysze) nie koniecznie. Ale można takowe dokupić
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

podgrzewane dysze spryskiwaczy występowały zawsze w pakiecie zimowym (Winter Paket) - czyli jak ktoś ma halogeny zderzaka, elektr. lusterka to dysze sprysków też są podgrzewane
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”