Panowie, dziękuję za pomoc,
problem został rozwiązany.
Najpierw wymieniłem elektrozawór przy pochłaniaczu par paliwa zgodnie z sugestią z wątku:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=297690
jednak nie to było przyczyną,
poczytałem w dziale z polecanymi warsztatami o wszystkich z okolicy i zadzwoniłem do Piekar do Auto-Danecki.
Powiedziałem, że przepustnicę mój mechanik wymienił, co się dzieje i że myślałem że to w końcu elektrozawór ale to jednak nie to i już mi ręce opadają. Przez telefon powiedzieli że mają terminy na 2 tyg+, to ja nie zrażając się powiedziałem do końca co i jak i że mam pewne przeczucie ale trzeba auto odpalić na zimnym silniku z podpiętym kompem. Powiedzieli na to, żebym oddzwonił na drugi dzień. Oddzwoniłem, mówią żebym przyjechał w ten sam dzień i go zostawił. Podjechałem, na miejscu p. Daneckiemu opowiedziałem to samo co pracownikowi przez telefon, stwierdził że rano go odpali i zadzwoni, nic nie będzie wymieniał tylko da mi znać co i jak. Oddzwonił faktycznie koło południa i mówi, że auto naprawione i co się okazało: podpiął auto pod kompa i błędów nie było to pogłówkował i włączył mu adaptację przepustnicy. Po niej sprawdził auto jak już było na zimnym i gitara. Zapłaciłem 70zł za wszystko, zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie i auto miałem sprawne praktycznie po dwóch dobach. Jezdze nim juz drugi tydzien i wszystko dziala. Tak wiec niestety nowa przepustnica była źle zaadaptowana.