[quote=""sle""]Gaweł, pooglądałem Twoje cacko, ładne autko

Jeśli to nie tajemnica to ile dałeś za ten chip? No i jak wygląda teraz spalanie?[/quote]
Dokładnie nie pamiętam ale między 1300-1500zł u profesjonalistów z Jetronika we Wrocławiu. Polecam zakład jak i samo chipowanie. Można było taniej u początkujących tunerów ale wolałem nie ryzykować i dołożyć trochę $ aby było bezpiecznie. Średnie spalanie pozostało na tym samym poziomie. Silnik jest bardziej wysilony więc trzeba zwrócić szczególną uwagę aby go nie cisnąć zanim się nie rozgrzeje.
[quote=""wojtasllb""]według moich obserwacji silniki 1,4 tdi palą mniej na mieście niż na trasie[/quote]
Bez przesady :eek:
Z zimówkami 165/70 R14 moja Polówka jest w stanie w dłuższej trasie (80-100kmh) zejść poniżej 5l a rekord w lecie miałem 3,9l (komputer) na odcinku 25km przy emeryckiej jeździe (80-88kmh). Przy ostrej jeździe w trasie (100-150kmh) 6,5l rzeczywistego spalania nie przekroczyłem. W mieście wychodzi średnio 5,5-7,5l przy umiarkowanej jeździe, można oczywiście przekroczyć 10l jak ktoś lubi wkręcać wysoko 3 cylindrów-kę.
1.4 TDI 70KM to zupełnie inny silnik od 75KM AMF-a. 70-tka ma skrzynię biegów od benzyny i 40Nm mniej więc może stąd te spostrzeżenia o spalaniu.