[6n2] dziwne dzwieki przy skręcaniu w prawo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bozydar84
Newbie
Newbie

[6n2] dziwne dzwieki przy skręcaniu w prawo

Post autor: bozydar84 »

witam moim kolejnym problemem są dziwne dźwięki przy skręcaniu w prawo dziwne jest w tym to że wydobywają się gdy kierownica nie jest na maksa skręcona tylko jest pod pewnym kontem (jakieś 30-45 stopni) jak jest mocniej skręcona kierownica stukania pukania nie są tak głośne. Wczoraj dźwięki te były słyszalne tylko przy skręcaniu dzisiaj słychać już je było podczas całej jazdy. Najbardziej słychać podczas hamowania i oczywiście przy skręcaniu w prawo.Te dzwięki to stukanie pukanie i jak by coś tarło. Nie wiem czy jest to z tym związane skręcając w miejscu przy włączonym silniku w lewą stronę przy skręceniu na maksa było słychać jak by coś wskoczyło na jakiś tryb. codziennie dojeżdżam 40 km do pracy i nie chciał bym żeby mi np koło odpadło więc proszę was o pomoc z góry dzięki.
Awatar użytkownika
Klimator
Początkujący
Początkujący

Post autor: Klimator »

Łożysko ?? mialem tak ze przy skrecie w prawo przy ok 50 km/h pukało wymienilem lozysko razem z piasta i jak reka odjął
Polo 6n2 1.4 MPI 2001 benz + gaz
Obrazek
b
bozydar84
Newbie
Newbie

[quote="Klimator"]Łożysko ?? mialem tak ze przy skrecie w prawo przy ok 50 km/h pukało wymienilem lozysko razem z piasta i jak reka odjął[/quote
wiesz może jaki jest koszt tego łożyska i piasty? dużo jest przy tym roboty tzn za wymiane skasują mnie ostro?
Awatar użytkownika
Klimator
Początkujący
Początkujący

Post autor: Klimator »

cos kolo 200 zeta chyba z tego co pamietam z wymiana
Polo 6n2 1.4 MPI 2001 benz + gaz
Obrazek
u
under
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: under »

bozydar84 sprawdź przede wszystkim czy to nie jest przypadkiem przegub. Zanim się wpakujesz w piastę i łożysko, wpierw jedź gdzieś gdzie jest dużo miejsca, skręć na maksa koła w jedna stronę i rób kółka, nasłuchując czy nie puka i tak samo w drugim kierunku. Być może masz już przegub na wyczerpaniu, bo z tego co ja wiem i co było u mnie, to jak uszkodzone miałem łożysko, to wyło ciągle powyżej 20km/h, nie pukało.
Obrazek
underside2nd -> under
Polo 6N2 1,4MPI 8V 2000r 15\'\'-195/45/15 & Golf MK4 1,4 16V 1998r 17\'\'-215/45/17
[color=
b
bozydar84
Newbie
Newbie

okazało się że to jest łożysko i piasta od wymiany mam spokój z dziwnymi dzwiekami za wymiane i części zapłaciłem 150zł
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”