Klapka wlewu paliwa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tomaaalaaa
Newbie
Newbie

Klapka wlewu paliwa

Post autor: tomaaalaaa »

:acute: Siemka mam problem z klapka od wlewu paliwa i potrzebuje pomocy jak sie tak klapke dokladnie rozklada w sensie od czepia od karoseri i zaklada bo mi tam ta sprezynka wypdla i sie nie domyka i niewiem jak to zreperowac pozdra i z gory dziekuje za wskazowki
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

najpierw zdobądź książkę sam naprawiam polo 94-99 tam masz wszystko opisane, poza tym ten temat już był poruszany poszukaj,
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Też miałem z nia problem i raczej jak ta sprężynka wyłamała się ze swojego uchwytu nie łatwo to naprawić,próbowałem różnymi sposobami naprawić ten uchwyt,który trzyma spręynkę ale wszystko zawodziło i wyłamywała się ponownie.Kupiłem następną klapkę i problem rozwiązany.Jeśłi udało ci sie ją naprawić daj znać !
Obrazek
Awatar użytkownika
grisza69
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: grisza69 »

Nie wiem czy chodzi wam o te dwa śmieszne wąsiki plastikowe w które wchodzi taka rureczka w klapce jeśli tak to ja to naprawiłem zwykłym wkrętem do regipsów, zeszlifowałem łepek prawie do zera tak aby była tylko mała kuleczka i miejsce na śrubokręt i wkręciłem to w miejsce wyłamanego wąsa za pomocą wkrętarki, śmiga bez zarzutów klapka się samoczynnie nie otwiera i jest git ;] ale nie potwierdzam na 100% gdyż posiadam vw caddy i może tam być inne rozwiązanie niż w standardowym polo...
Obrazek
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

czy u was też przy tankowaniu klapka samoczynnie opada? czy to u mnie coś jest zepsute?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="qwertypol"]czy to u mnie coś jest zepsute?[/quote]
sam sobie odpowiedziałeś. Poszukaj troszkę a znajdziesz odpowiedź. Nie dalej jak 2 dni temu opisywałem jak ją wyjąć i dlaczego opada.

edit

znajcie serce pańskie :grin:
viewtopic.php?f=21&t=24005&hilit=klapka
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

dzięki. Czyli pewnie sprężyna. Jutro będę w VW to zamówię.
A czy to może być przyczyną tego, że klapka samoczynnie otwiera się podczas jazdy?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="qwertypol"]A czy to może być przyczyną tego, że klapka samoczynnie otwiera się podczas jazdy?[/quote]
Oczywiście. Jeżeli nic jej nie trzyma to powietrze hulające w około auta potrafi sporo zdziałać. Daj znać czy w ASO można zamówić samą sprężynę.
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote="czaja"][quote="qwertypol"]A czy to może być przyczyną tego, że klapka samoczynnie otwiera się podczas jazdy?[/quote]
Oczywiście. Jeżeli nic jej nie trzyma to powietrze hulające w około auta potrafi sporo zdziałać. Daj znać czy w ASO można zamówić samą sprężynę.[/quote]

w etce znalazłem numer 6N0809931 i jest to sprężyna do klapki wlewu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”