Ostatnio stałem się posiadaczem VW Polo, którego myślę można nazwać także derby, gdyż różni się jedynie przednimi lampami... tak sądzę...
Silnik oryginalnie 1043 cm3. Był podobno poddawany planowaniu głowicy, nawiercaniu tłoków, przełożeniu rozrządu od 1,3 co nic mi nie mówi... Ile może mieć koni ?
Rok produkcji '88.
Skrzynia czterobiegowa.
Jutro postaram się dodać zdjęcia, lecz teraz parę pytań...
Ogrzewanie:
Ustawiając na ciepłe powietrze leci tylko z nawiewu na szybę, z bocznych zawsze leci zimne... Normalne? - ok
Odpalanie:
Po nocy, gdy rano go odpalam, odpali szybko ale i szybko zgaśnie... Dopiero za 2, 3 razem utrzymuje się na obrotach. Wszystko OK? - ok
Spryskiwacze:
Nie działają. Nienormalne
Silnik:
Przy nagłym dodawaniu gazu polóweczka jakby na chwile się muliła i po 2 sekundach dopiero ma moc. W czym rzecz?
Zegary:
Brak podświetlenia, nie pokazuje temp i paliwka... Wjade w jakąś dziure o co u nas nie trudno i nagle działa i podświetlanie i wskazówki... hm ? Kostka mocno wpięta, nic nie lata.. Gdzieś przerwany kabel ?
Ogólnie autko zadbane i mam chęć zrobić go na lale, przynajmniej blacharsko bo żaden ze mnie mechanik, choć przy Golfie mk2 dawałem sobie radę...
Przy okazji: Ma ktoś z Was dwie felgi stalowe 13 VW z 6 "wycięciami"?
Będę wdzięczny za odpowiedzi.
5!
- Co to automatyczne sprzęgło ?:P