[9n] Kierunkowskazy padły

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
spiderix
Newbie
Newbie

[9n] Kierunkowskazy padły

Post autor: spiderix »

Witam

Kierunkowskazy (wszystkie) przestały się palić w ogóle. Na desce widać , że migają co ciekawe znacznie szybciej. Co to może znaczyć?
Nic się nie działo wcześniej, może tylko myjnia i klosz reflektora poprawiałem.
Polo2003, 1.2
a
alex
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: alex »

Miga szybciej kiedy jest jedna z żarówek przepalona. Zacznij od bezpiecznika 48 15A.
s
spiderix
Newbie
Newbie

Post autor: spiderix »

[quote=""alex""]Miga szybciej kiedy jest jedna z żarówek przepalona. Zacznij od bezpiecznika 48 15A.[/quote]

Bezpiecznik wymieniłem. Spalił się kolejny prawie natychmiast.
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Post autor: sidewinder3 »

Innymi słowy masz gdzieś zwarcie. no woda w którejś lammpie, wysmażone styki itp. Trzeba się przyjrzeć każdej po kolei lampce i żarówce.
W
WOJTAS®
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: WOJTAS® »

skoro juz jest temat o problemie z kierunkowskazami to chcialbym zapytac jak to jest z nimi przy zegarach tzn. nie miga mi na zielono lewy kierunkowskaz, chociaz wszystkie lampki dzialaja, charakterystyczne tykanie tez slychac, wiec mysle ze spalona jest jakas zaroweczka, czy tak ? a jesli tak to da rade samemu to zrobic ? oczywiscie pytam, bo nie jestem zadnym fachowcem w tych sprawach i nie wiem czy sie brac za to czy nie ryzykowac :grin:
g
g_b
Newbie
Newbie

Post autor: g_b »

Witajcie, taki problem dzis zauwazylem, mianowicie nie dziala lewy kierunkowskaz. prawy dziala normalnie, lewy nie reaguje. awaryjne dzialaja poprawnie. wydaje mi sie ze manetka tez dziala ok bo po wrzuceniu prawego/lewego kierunku z wylaczonym zaplonem zapalaja sie swiatla parkingowe. nadmienie ze 'bylem' wczoraj w skrzynce bezpiecznikow po prad, podpinalem kamerke, ale bezpiecznikow nie ruszalem natomiast poszarpalem sie troche ze skrzyneczka... mozliwe zebym cos wyrwal???
dziex z gory za podpowiedzi

Edit
Dzieki za pomoc :acute: :acute: :grin: :beee:
Wiec tak, dzis rozbralem od poczatku wszystkie plastiki pod kierownica, zaczalem szarpac wiazkami i kierunek mrugnal. I powoli, powoli... okazalo sie ze w feroworze walki musialem gdzies pociagnac za wiazke idaca do kierownicy i delikatnie sie wysunela (jak pamietam to chyba pomaranczowa) ta po dolnej stronie kierownicy. docisnalem i wsio mruga etc...
wnioski dla potomnych: nic na sile:-) pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”