Ktoś wcześniej był tak dowcipny i zeszlifował symbol dlatego zgłosiłem się do was o pomoc ale widzę że szkoda czasu !!! i nikt nie jest tak uzdolniony żeby wiedzieć o wszystkim !!! Lepiej zamknąć ten temat i tak nic się nowego na pewno nie dowiem :!:
apeluję o kulturę osobistą bo widzę że bez powodu rzucacie błotem.... WTF panowie? :scratch:
Kontynuujecie normalną konwersacje na poziomie dorosłego człowieka czy mam zamykać temat wg życzeń?
:blush2: wstyd panowie i dziecinada...chyba nie na tym polega konwersacja na forum VW Polo?
MARIO1 nie chcę cię martwić ale chyba masz coś z autem nie tak
fotka to ewidentnie 86c z 1981-1990 (choć często w papierach jest 1979 jako rok produkcji gdyż wtedy wypuścili partię)
numery masz albo zastępcze albo też z innego auta (starszego)
Może tak być. Tylko nie wiem czy dobrze opiszę. Za silnikiem, co jest ta blacha, do niej umocowana osłona nagrzewnicy i dmuchawy, też wybity ten sam numer jest tuż za obudową filtra.
Widać to na pierwszym zdjęciu silnika. jest tam ten numer zaraz pod uszczelką nad obudową filtra powietrza.
Do MARIO1:miałem taki silnik kiedyś w 90-tych latach.Mam jeszcze części z niego.Nie twierdzę na pewno że to akurat to,ale pokrywa filtra,zaworów i pompka jest właśnie taka.Był to silnik HB 1100,na gaźniku SOLEX.On miał właśnie numer i symbol wybity na bloku obok kolektora wydechowego i można było odczytać bez problemu.Jeżeli chcesz to jutro mogę wrzucić fotki tych części które mi zostały z niego,pozdrawiam