[6n2] dziwne wibracje-?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
tomala
Newbie
Newbie

[6n2] dziwne wibracje-?

Post autor: tomala »

witam..mam pewien problem z autem...1:po odpaleniu silnika rano troche go szarpie-mysle ze to poduszka pod skrzynia ale moge sie mylic....2:podczas jazdy przy zmianie biegow do 2000rpm jest znosnie ale gdy gwaltownie dodaje gazu czuje drgania na kierownicy i pedale gazu....co to moze byc? czy ktos potrfi pomoc???
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

ad.1 jakie ma obroty po odpaleniu?
ad.2 być może przeguby.
Awatar użytkownika
tomala
Newbie
Newbie

ponad 1000 rano....ale wtedy tez szarpie....prawde mowiac znajomy tez obstwia na przeguby....ale czy przeguby moga szarpac na postoju..???
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

Przeguby to odnośnie drugiego pytania! Objaw to stukanie podczas jazdy. Poszukaj bo było już o tym. Te ponad 1000rpm to trochę dużo jak dla mnie swoją drogą.
Awatar użytkownika
tomala
Newbie
Newbie

ponad 1000 bo rano chodzi na ssaniu....pozniej oczywiscie sa mniejsze....dzieki za pomoc....jesli ktos jeszcze wie o co z tym chodzi to bede wdzieczny,...
K
Krystian_6n2
Newbie
Newbie

Post autor: Krystian_6n2 »

miałem podobny problem ale u mnie to była wina przepustnicy.. wystarczyło że ją wymieniłem i wszystko było ok
Awatar użytkownika
tomala
Newbie
Newbie

dzieki....tam tez spojze.....pozdrawiam
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Czy po rozgrzaniu też nim trzęsie?
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Awatar użytkownika
dzikiOko
Newbie
Newbie

Post autor: dzikiOko »

Witam, moim nadal trzęsie. Dodatkowo na zimnym silniku niedomaga lekko, jakby sie dusił. Przy przekraczaniu 1000 obrotów, jak ruszam, to jakby tracił mocy, spadajac na sekunde na 800, a potem jedzie bez zastrzezen. Coż to moze byc? Zmienilem filtry(wszystkie), kable, swiece, przeczyscilem przepustnice, mam nowa sonde. przebieg 90k km. Help!
Volkswagen Polo 6n2
1.4MPI 44kV AUD
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”