Układ Wydechowy - Dziwne zachowanie...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kobielczak
Początkujący
Początkujący

Post autor: kobielczak »

yhmm... troche mi kolega dumle temacik ukradł :)

Czy takie buczenie moze byc spowodowane zlym zlaczem elastycznym? Brakiem mocowania/wieszaka srodkowego-tylniego?

Przypomne ze gdy skrecam w lewo z to "brzeczenie" ustaje. Glos taki wydobywa sie gdy jade 60-80kmh

PS: Kolega powiedzial ze w Passacie mial podobne objawy w Passacie to moze być magiel? Nie wiem co to jest :D ale cos zwiazane z ukladem kierowniczym?
Albo moga to byc piasty? Lozyska? Tylko czemu przy skrecaniu jest cicho? :banghead:

Dodajac jeszcze takie moje rozmyslenia - jakby to wydech stukal, buczal to przy wcisnieciu sprzegla, obroty by spadly wiec tez wydech powinien sie uspokoic...ale jednak buczenie dalej jest...
Obrazek
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

kobielczak to może być łożysko :) jak skręcasz w lewo odciąża się lewa strona auta i łożysko przestaje huczeć. Podnieś auto (lewą stronę) i zakręć kołem z przodu i z tyłu i powinno być słychać, w którym kole padło :grin:
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
kobielczak
Początkujący
Początkujący

Post autor: kobielczak »

Problem rozwiązany...

Na szczęście już ten piękny dźwięk przypominający szum wody plynącej w delcie nilu ustąpił i nastała cisza w aucie :) :crazy:

Przyczyna były łożyska w tylnim lewym kole. Nowy komplecik: 55zl + 15zl wymiana i wszystko smiga jak nalezy :)
Przy okazji, znajomy wyprostowal mi końcówkę tłumika i wszystkie problemy znikły :)

Dziękuje za pomoc i sugestie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Tyle pitolenia o wydechach a tu łożysko :crazy:
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

o panie, myślałem że ja mam słaby słuch, ale u mnie też kiedyś łożysko zaczęło huczeć ale że to tłumik taki dzwięk wydaje to bym w życiu nie pomyślał :grin:

no cóż, przynajmniej na przyszłość będzie wiadomo że niektórym może się tak kojarzyć :grin:
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”