[quote=""Borek""][quote=""dumle""]Borek: w etce pokazuje ze AFH i 1.6 mają taki sam wylot czyli dwururke z harmonijką, ale nie wiem co ta harmonijka ma za zadanie?[/quote]
być może, ja troche mylnie chyba utożsamiam AFH z AUA z 6n2, a tam jest zupełnie inaczej-kolektor z wbudowanym katem. Silnik nieruchomy nie jest, ta harmonijka ma kompensowac te ruchy i nie przekazywac ich bezposrednio na cały wydech.
[quote=""dumle""]bujam całym wydechem i całkiem spore ma luzy, także raczej te pare mm mu nie grozi..[/quote]
ja niby też mam duzo luzu jak go kiwam, ale mi np. po butowaniu wydech się opuszcza i dotyka tej poprzeczki na środku spinającej tunel[/quote]
czyli ma za zadanie robić coś jak siatka ale nie do końca?
u mnie też na tej poprzeczce się opierał na początku (nie zauważyłem po założeniu), ale później podniosłem na maksa, skręciłem, lekko opadło i teraz wisi conajmniej 2cm nad nią, tylni tłumik trochę inaczej był zagięty niż poprzednik i środkowy mi się trochę przesunął w lewo, ale generalnie tam jeszcze z 1cm został, najgorsze miejsce to chyba z tyłu nad belką - tam kantem dotykało, ale wygiąłem do góry uchwyty tylnego tłumika, więc wszystko opadło i luz został, ale jak jest po rozgrzaniu... nie sprawdziłem :/
z tego co pamiętam u siebie wstawiłeś 4-2-1, zmieniło to coś? bo jakby nie patrzeć oryginalnie też jest coś ala 4-2-1

rurki też masz 50mm?