Demontaż przednich lamp

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Demontaż przednich lamp

Post autor: xdavvex »

Witajcie. macie moze jakis patent zeby wyciagnac przednie lampy ? mam jeden migacz do wysuszenia, no i cos ciemno mi na drodze jak jade. jak zapodam 'dlugie' to uciekaja w kosmos:D moze sie cos poprzestawialo.

macie jakies propozycje? :P
Mój kawałek szarej blachy

Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
b
bubel69
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: bubel69 »

wyjmujesz kierunki oba, zdjemujesz grila razem z listwą(2 śrubki pod kierunkami), potem odkrecasz 2 śruby od lapmy gwiazdką na górze i 1 jest patrząc od frontu na dole między zderzakiem a lampą, dojść trzeba długim kluczem.
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Dzieki bubel69 a macie jakies propozycje co do lepszego oswietlenia? dodam ze moje auto lezy na 60/40 czy to ma jakis zwiazek z ciulowym swiatlem?

zarowki H7 12V 55W

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ślesin 2012
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Gleba nie ma, ale złę ustawienie świateł już tak :P A i z tego co wiem, w Polo powinny być H4 (moge się mylić).
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote="JuStIcE"]w Polo powinny być H4 (moge się mylić).[/quote]
w ori lampach jest żarówka H4
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote="xdavvex"]Dzieki bubel69 a macie jakies propozycje co do lepszego oswietlenia? [/quote]
Zależy czy chcesz zmieniać całe lampy czy tylko żarówki - jeśli te drugi to tematów o tym było już że hoho, od siebie tylko dodam że jeżdżę na Philips Extreme (dają jasne żółte światło) i nie zamieniłbym ich na żadne inne.
Co do zmiany lamp to na soczewkach (miałem "nieszczęsne" Sonary Angel Eyes) było dużo lepiej niż na ori lampach, z tym że trzeba się przyzwyczaić, bo przy soczewce jest dość ostro zaznaczona granica światła.
b
bubel69
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: bubel69 »

Gdy wyjmiesz lampe, z tyłu jest ręczna regulacja. Ustaw je tak, żeby świeciły jak trzeba - podstaw sobie kawałek kartonu czy coś i zobacz na wysokość oraz czy sa równo ustawione. A po 2 to prawda, powinny być zarówki H4.
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

tez mam Angel Eyes lefrektorow nie chce zmieniac, tylko nie wiem czy one sa brudne od srodka czy co.. jakis powod musi byc tego ze one tak kiepsko swieca...

Ślesin 2012
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="xdavvex"]tez mam Angel Eyes lefrektorow nie chce zmieniac, tylko nie wiem czy one sa brudne od srodka czy co.. jakis powod musi byc tego ze one tak kiepsko swieca...[/quote]

są po prostu ci...lowe . Pogódź sie z tym faktem, że chinskie lampy nigdy nie beda swiecić jak oryginał
x
xdavvex
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

są po prostu ci...lowe . Pogódź sie z tym faktem, że chinskie lampy nigdy nie beda swiecić jak oryginal

no to dodam ze tak sie stalo od nie dawna, przedtem swiecialy dobrze.

Ślesin 2012
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”