[6n2] wymiana sprężyny

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

[6n2] wymiana sprężyny

Post autor: Anonymous »

Dwa dni temu wymieniłem sprężyny w przednim zawieszeniu we warsztacie. NIestety prawa zachowuje sie oki, natomiasta lewa nawet jeśli jadę po niewielkich dziurach a przy tym skręćam w prawo słyszę "pusty" stukot. Byłem na reklamacji, zrobiłem rundkę z mechanikiem i wg niego z zawieszeniem jest wszysko wporządeczku. Niestety przed zmiana sprężyny takiej dolegliwości nie miałem, a każdy przyzna iż z takim stukotem komfortowo sie nie jeżdzi. Czy ma ktoś jakiś pomysł, miał taka usterkę co to może być, na co zwrócić uwagę, byłbym z góry wdzięczny
Awatar użytkownika
Trancer_GTR
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Trancer_GTR »

Górne poduszki kolumny McPhersona z łożyskami wymieniałeś przy okazji zmiany sprężyn?? A może to wadliwy montaż??
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A
Anonymous

właśnie w tym kółku było również wymieniane łożysko, a może to jego wina?? czy sie mylę
P
Przecinak
Newbie
Newbie

Post autor: Przecinak »

Ja na Twoim miejscu bym sprawdził czy aby wszystko jest dobrze poskręcane, szczególnie w górnym mocowaniu (jak to nazywasz kółku). Poprostu wszystko musi sie ułożyć i czasem bywa ze za lekko się dokręci, a po paru kilometrach coś zaczyna stukać.
A
Anonymous

Panowie, byłem u 3 mechaników i nikt nie wie co to takiego (może im sie niechce rozbierac jeszcze raz zawieszenia w lewym przednim)

Po wnikliwej analizie, dziwny dźwiek pojawia się dobrze słyszalny kiedy zjeżdza się z "policjanta", bądż najeżdża się na jakiś uskok poprzeczny ( kiedy koło musi "nagle" odejśc od karoseriI)

Już bardziej obrazowo sie nie da wyjaśnić POMOCY
B
Baru
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Baru »

Moze masz nie do konca dokrecony amortyzator do poduszki u gory?I ma troche luzu.
A
Anonymous

Wszystko jasne

Po odwiedzinach dwóch stacjach diagnostycznych, okazuje sie iż sprężyna u góry nie leży właściwie w łożysku i smyra po niej i uderza o karoserię. Sprężyny zgodne z modelem

TERAZ ostatnie pytanie, prawdopodobnie mechanik założył złe łożysko, jakie powinno byc oznaczenie aby pasowało to pójdę na reklamację

Z góy dziękuje i pozdrwaiam
w
walsta
Newbie
Newbie

Post autor: walsta »

Wg programu ETOS ten numer to: 6N0 412 249 C
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”