Cześć,
Pisałem już wcześniej odnośnie instalacji gazowej i sie nawinoł problem nurtujący:)
Jestem w posiadaniu poli 6N 1.4 60KM 1999r silnik APQ
Nie znam się na silnikach i też nie mam czasu nacodzień żeby pojechać do mechanika więc proszę o wyjaśnienie: silnik który mam jest na jednopunktowym wtrysku czy wielopunkcie?? Jest to dla mnie ważna informacja bo jestem świeżo przed wyborem instalacji gazowej.
Jak możecie posłać linka z potwierdzeniem to będę wdzięczny, nigdzie nie mogę tego znaleźć...
Pozdrawiam wszystkich
apq jest MPI czyli na posiada wielupunkotowy wtrysk paliwa do kolektora dolotowego
Taka praktyczna rada: ściągasz górną obudowę filtra powietrza, uruchamiasz silnik, jak nic nie "sika" na przepustnicę to silnik jest albo wielo- albo z bezpośrednim wtryskiem.
eTech pisze jak byk że to jest Motronic MP9.0 czyli multipoint injection= wtrysk wielopunktowy.
Raczej trudno będzie znaleźć kogoś kto ci założy 2 generację raczej sekwencja wchodzi w grę,
koszt 2000-2500 zł prawdopodobnie i więcej, u mnie BRC sekwencja za 2500 zł sam się mocno nad tym zastanawiam.
Hejka,
APQ to wielopunkt. Instalacja założona, oczywiście sekwencja ZENIT, nie stracił nic na mocy,jeździ sie świetnie spalanie 8,5 litra gazu/100km:).
Polecam monterów z AUTODIAG Bielsko-Biała:)
:oki: stag też wymiata z tego co słyszałem...Instalacja ZENIT ponoć świetnie się z polówkach sprawuje dlatego mnie namówili,ponoć bez awaryjne gwarancja na 2 lata bez limitu kilometrów...
Instalacja ,reduktor oraz komputer wygląda bardzo nowocześnie, jak narazie jestem w 100% zadowolony...Posyłam linka z opisem technicznym ZENITA,troszkę się od STAGA różni... http://www.lpg.bielsko.pl/index.html#zenit