[6n2] Polo 6N2 1,9 Sdi warto kupic?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
RELOADERIIIYEAH
Newbie
Newbie

Post autor: RELOADERIIIYEAH »

[quote=""d4ri0""]cieszę się RELOADERIIIYEAH, że mogłem pomóc. A egzemplarz całkiem ciekawy, seria, ale ma elektryke. Kolorek nie jest wcale taki zły i do tego ma dobrze pasujące do niego fotele. Jak nie masz daleko to jedź, oglądaj i jak będzie ok to kupuj.
A jak zostaniesz klubowiczem to zapraszam do mojego tematu, zobaczysz co można zrobić z SDI...[/quote]

Odezwę się jak coś kupie:)

[quote=""Bavar""]wiec jednak chcesz SDI :grin: Do zobaczenia na światłach :mrgreen:[/quote]

No tak kilka drobnych szczegółów przekonało mnie do SDI :) ....a na światełkach wiem wiem troszkę mnie to zaboli ale jakoś przeżyję :D
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

[quote=""RELOADERIIIYEAH""]a na światełkach wiem wiem troszkę mnie to zaboli ale jakoś przeżyję :D[/quote]
wcale nie jest aż tak źle. Oczywiście żadna rakieta, ale daje radę. No i zapraszamy do zostania klubowiczem, niekoniecznie jak kupisz Polo, możesz wcześniej. A na zachętę dwie fotki SDI...
Obrazek Obrazek
i jeszcze fota z warszawskiego spota:)
Obrazek
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
R
RELOADERIIIYEAH
Newbie
Newbie

[quote=""d4ri0""]
wcale nie jest aż tak źle. Oczywiście żadna rakieta, ale daje radę. No i zapraszamy do zostania klubowiczem, niekoniecznie jak kupisz Polo, możesz wcześniej. [/quote]

Tez tak myślę:D Jeżeli to twoja Polówka to masz się czym chwalić niczego sobie:D Widać, ze troszkę w nią wpakowałeś czasu i kasy. Najlepiej się prezentuje przód :good: Jeżeli dostane jakiś dobry egzemplarz to tez pomyśle nad stylingiem ;-)
Z klubowiczem poczekam aż do zakupu :bow:
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

To SDI d4ri0 to tak na Golfa GTI stylizowane :P

Nie jeden pewnie na światłach chciał pokazywać moc swoich 4 kółek.

Może zawrotnego przyspieszenia SDI nie ma, ale rekompensuje to spalanie.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

czy ja wiem czy na golfa.moze troche,ale tam idzie srodek szerzej i od zderzaka.wole okreslenie,ze to moj projekt:)a co do spalania to wcale nie jest tak,ze pali 5l/100
[size=12px]http]

R
RELOADERIIIYEAH
Newbie
Newbie

[quote=""d4ri0""]... mój na kołach 195/50/15 w mieście pali około 6/100... [/quote][quote=""d4ri0""]a co do spalania to wcale nie jest tak,ze pali 5l/100[/quote]

a może to przez te duże kołka 15", one są standardowe w polówkach? Brat w hondzie civic założył felgę dwa rozmiary większe i spaliła mu 1,5l/100 więcej.
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

całkiem prawdopodobne. Na 13" pokonałem 960km na jednym baku co mi dało średnią 4,16l/100km
[size=12px]http]

Awatar użytkownika
krzysiekkrgu
Początkujący
Początkujący

Post autor: krzysiekkrgu »

No ale mi się wydaje ze 1,4 TDI i tak spala chyba mniej niż SDI tak chyba przynajmniej pisze w instrukcji, dobrze kojarze?
Gaz i do przodu>>>>>>

Obrazek
c
cinekscorpio
Newbie
Newbie

Post autor: cinekscorpio »

ja moje sdi mam od prawie dwoch lat. Ze spalaniem mieszcze sie spokojnie w przedziale 4 do 5,5 litra na 100km. Na pelnym zbiorniku robie srednio 840 km. Wiec mysle ze to dobry wynik. Rakieta to to nie jest ale przy odpowiedniej redukcji biegu mozesz spokojnie wyprzedzac. Przez caly czas uzytkowania robie tylko wymiany eksploatacyjne. Ze skrzynia biegow to normalne, ten typ tak ma, na wstecznym czasem zgrzytnie. Silnik jezeli dbany to spokojnie bedzie Cie wozil i nie bedziesz musial sie martwic naprawami. Ja ze swojego jestem zadowolony i to bardzo! serdecznie Ci polecam. Teraz duzo zalezy od szczescia zeby trafic zadbany egzemplarz ktory nie spotkal sie z blacharzem. Pozdrawiam!
R
RELOADERIIIYEAH
Newbie
Newbie

[quote=""cinekscorpio""]ja moje sdi mam od prawie dwoch lat. Ze spalaniem mieszcze sie spokojnie w przedziale 4 do 5,5 litra na 100km. Na pelnym zbiorniku robie srednio 840 km. Wiec mysle ze to dobry wynik. Rakieta to to nie jest ale przy odpowiedniej redukcji biegu mozesz spokojnie wyprzedzac. Przez caly czas uzytkowania robie tylko wymiany eksploatacyjne. Ze skrzynia biegow to normalne, ten typ tak ma, na wstecznym czasem zgrzytnie. Silnik jezeli dbany to spokojnie bedzie Cie wozil i nie bedziesz musial sie martwic naprawami. Ja ze swojego jestem zadowolony i to bardzo! serdecznie Ci polecam. Teraz duzo zalezy od szczescia zeby trafic zadbany egzemplarz ktory nie spotkal sie z blacharzem. Pozdrawiam![/quote]

Kolejna konkretna wypowiedz, która mnie przekonuje do silnika SDi :) dzięks
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

1,4 TDI pali mniej niż 1,9 SDI i do tego czuć doładowanie powyżej 2k rpm. U mnie spalanie wychodzi średnio 5l. Trasa 4l , Miasto 5,5-6 l. Jedyny minus tego silnika to "metaliczne" terkotanie które można z czasem polubić. By the way: Jak się przesiądę to benzyniaka ( Honda 1,4 VTEC) to mam wrażenie że w ogóle silnik nie pracuje :mrgreen:
c
cinekscorpio
Newbie
Newbie

Post autor: cinekscorpio »

moje 1.9 sdi mam przez przypadek, chcialem 1.9tdi w passacie. Polo trafilo mi sie z dobrego zrodla,wiec nie narzekalem.Auto kupilem w ciemno wiedzialem ze jest biale i ze diesel, do ostatniej chwili nie wiedzialem nawet w jakiej jest budzie. :) Co do innych diesel-kow balem sie o to ze po zakupie zaraz bede musial ladowac kase w turbine, bo nigdy nie wiadomo jak byla wczesniej katowana. Sdi maja jednak dobra opinie wsrod uzytkownikow co do zywotnosci. Co do terkotania, to dzwiek pompo-wtryskiwaczy jest the best, przez kilka pierwszych dni nie moglem sie do tego przyzwyczaic, ale teraz to fajna muzyka :-)
Awatar użytkownika
gti21
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: gti21 »

[quote=""cinekscorpio""]Co do terkotania, to dzwiek pompo-wtryskiwaczy jest the best, przez kilka pierwszych dni nie moglem sie do tego przyzwyczaic, ale teraz to fajna muzyka
[/quote]

A SDI z 2000 roku nie jest na pompie przypadkiem? :grin:
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

może i ja powiem coś od siebie:P od 2007 mam SDI do tej pory miałem tylko jedna poważna awarię ( elektroniczny układ sterowania pompą poszedł ) ale po 250 k można wybaczyć, tak to tylko wymiany eksploatacyjne :) lać i jeździć :) Spalanie około 5l - nie umiem jeździć w trasie 90 ;( ...
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
R
RELOADERIIIYEAH
Newbie
Newbie

Panowie, czy zaciemnione przednie lampy mogą świadczyć o historii wypadkowej autka?
Chodzi o ten model http://moto.allegro.pl/zadbany-volkswag ... 76578.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”