[6n2] Polo 6N2 1,9 Sdi warto kupic?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
RELOADERIIIYEAH
Newbie
Newbie

[6n2] Polo 6N2 1,9 Sdi warto kupic?

Post autor: RELOADERIIIYEAH »

Koledzy jestem nowy na forum i prosiłbym o rade. Chciałbym kupić polówkę 6N2 tylko nie bardzo wiem jaki silnik wybrać. Jestem za zakupem 1.9 sdi tylko czy ten silnik jest aż tak wolny jak piszą ludzie na forach? Podzielcie sie waszymi opiniami na temat tego silnika.
Za każdą wskazówkę z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

Silnik bardzo trwały i ekonomiczny.. nic poza tym. Polecam 1,4 16v lub 1,4 TDI za względu na osiągi. TDI telepie ale ma wysoki moment więc ładnie przyspiesza. Jak masz możliwość to możesz pokusić się o zakup 1,6 16v GTI. Nie polecam 1,0 !!!! 1,4 8v jest trwały i dość łatwy w eksploatacjinaprawie.
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

Czy pali mało? raczej normalnie, mój na kołach 195/50/15 w mieście pali około 6/100. Oczywiście przy ekonomiczniej jeździe jest w stanie zejść do 5 w mieście, ale ja nie lubię tak jeździć. Inna sprawa, że żadna z niego rakieta i nigdy nią nie będzie, ale to nie prawda, że jest wolny. Oczywiście nie przyspiesza jak 1.4 tdi, ale ma lepszą kulturę pracy i jak go rozbujasz to ładnie jedzie. Ja swoim jechałem coś ponad 170 i dawał radę. A rekord w spalaniu to 4,16/100km. Co do awaryjności to tylko skrzynia, ale to nie wina silnika. Po prostu skrzynie w Polo tak mają. Jak dbasz jak o każde inne auto to nie będziesz miał problemów.
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jacol »

znam jedno 1,4 tdi na sprzedanie... moge dać namiary i pare fotek...
R
RELOADERIIIYEAH
Newbie
Newbie

[quote=""jacol""]znam jedno 1,4 tdi na sprzedanie... moge dać namiary i pare fotek...[/quote]

to podaj namiary:)
R
RELOADERIIIYEAH
Newbie
Newbie

Sądząc po opiniach na forum jest niewiele polówek z silnikiem SDI :/
Dziekuje za wypowiedzi :oki:
Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

RELOADERIIIYEAH
zapodam fotki około czwartku (może środa wieczorem). sory wyjazd służbowy...
Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

trochę słaby ten egzemplarz... z fotkami też nie zaszalałeś. Poza tym od razu widać, że coś ma z przodem, lampa paruje, nic nadzwyczajnego a pieniądze wcale nie są rozsądne...
[size=12px]http]

Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

d4ri0
to to nie moje. ja tylko przy tym hamulce robiłem... stąd wiem że na sprzedaż jest...
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

no ok, ale nie oferuj czegoś takiego początkującemu forumowiczowi, żaden super okaz z tego 1,4 tdi. lepiej było napisać, że nie warto sobie nim głowy zawracać.
[size=12px]http]

Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

d4ri0
pisałem ogólnie. jako że tym jeździłem, mogę powiedzieć że to przyjemne auto. odnośnie w/w było lakierowane całe (auto z francji) - osobiście uważam że ładnie wygląda, a znając człowieka który je naprawiał , mogę powiedzieć że jest dobrze zrobione (renoma zakładu) - auto znajomego po fachu- lakiernika samochodowego... absolutnie nie chcę tu uprawiać żadnej reklamy... miłego zakupu życzę... :)
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

ale nie za taką cenę...
[size=12px]http]

Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

PS. jestem w kontakcie z kolesiem, ogłoszenie jest skromne, na życzenie mogę porobić kilka fotek (dajcie mi ze dwa dni ) i dać na priv... nie znam całej historii auta, ale wiem że jest to w kraju trochę ponad rok. lakierowane było całe- ze względu na to że było poobijane- przód wymieniony (chyba bez wzmocnienia i chłodnic)... lampy pewnie podróby wstawili, dlatego parują... w każdym razie fajnie się tym jeździ :)
Awatar użytkownika
vvvrider
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: vvvrider »

[quote=""jacol""]PS. jestem w kontakcie z kolesiem, ogłoszenie jest skromne, na życzenie mogę porobić kilka fotek (dajcie mi ze dwa dni ) i dać na priv... nie znam całej historii auta, ale wiem że jest to w kraju trochę ponad rok. lakierowane było całe- ze względu na to że było poobijane- przód wymieniony (chyba bez wzmocnienia i chłodnic)... lampy pewnie podróby wstawili, dlatego parują... w każdym razie fajnie się tym jeździ :)[/quote]

Nawet nie wstawiaj fotek i nie polecaj swojego kolegi cudownie zrobionej polówki
nie znasz całej historii to może i lepiej jak wiesz że była robiona to strach pomyśleć co jeszcze
szukasz idioty jak można coś takiego sprzedawać
jeszcze tu polecasz samochód który jest cały robiony
fajnie się tym jeździ to sobie to kup i jeździj
takich co sprzedają takie samochody powinni na drzewie wieszać za jaja
14500 to można naprawdę bezwypadkowy w dobrym stanie kupić
Najlepsze jak ktoś jedzie z drugiego końca polski oglądać taki samochód i się rozczarowuje
oczywiście opis ogłoszenia standard ominięte opis pojazdu zamiast wpisane bezwypadkowy
to śliczna polówka z ekonomicznym silnikiem 1,4 TDI za rozsądne pieniądze
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”