[6n2] Polo 6N2 1,9 Sdi warto kupic?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jacol »

vvvrider
nie szukam idioty. czytaj ze zrozumieniem. to nie moje auto.
[quote=""vvvrider""]bezwypadkowy w dobrym stanie kupić[/quote]
co byś sie nie ździwił... widuję z serwisu kupione i lakierowane- z pierwszoklasistą nie rozmawiasz.
[quote=""vvvrider""]Najlepsze jak ktoś jedzie z drugiego końca polski oglądać taki samochód i się rozczarowuje[/quote]
...po to są telefony, żeby dowiedzieć się historii auta. ty jesteś na tym forum od tygodnia, ja trochę dłużej i nikogo bym w kibel nie wpakował- zapytaj tych co ze mną interesy robili poprzez to forum.
[quote=""vvvrider""]ominięte opis pojazdu zamiast wpisane bezwypadkowy[/quote]
nawet nie próbuje komuś ściemniać że nie było robione. bo średnio inteligentny (nie wiem jak ty ) zorientuje się że robione było.
...pisze jak czxłowiek że było ściągnięte z francji i że jest całe lakierowane, czego jeszcze oczekujesz? że dam ci gwarancje dłuższą niż VW ??
... kolego nie pitol... jak chcesz komuś powrzucać to wejdź na inne forum...
... piszę że znam trochę to auto i fajnie to chodzi...
... vvvrider
...czytaj ze zrozumieniem...
...PS. nikogo nie namawiam na kupno (żadnej reklamy- toż to moja konkurencja to sprzedaje) ... mogę jedynie stwierdzić że auto jest z "dobrej ręki" - wszak od mechanika...
[quote=""vvvrider""]ajnie się tym jeździ to sobie to kup i jeździj [/quote]
osobiście szukam b4 2,6 benz. quattro - jeśli wiesz o czym mowa...
Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

vvvrider
paniał ??
vvvrider
chcesz mieć gwarancje kup sobie lodówke
Ostatnio zmieniony 08 sie 2010, 23:03 przez jacol, łącznie zmieniany 1 raz.
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Szczerze to auto warte jest może 10 tyś. Gdyby było lekko stuknięte to by nie trzeba było całego malować. Jeśli faktycznie poobijane, bo ktoś wpadł w poślizg na autostradzie i porysował z wszystkich stron to nie ma problemu. Ale jeśli brało udział w karambolu to ma to znaczenie. Poza tym nie ma szkody, której nie można naprawić. Nie ma co przeżywać aut wypadkowych (sam takie nabyłem w bardzo dobrej cenie), ale trzeba wiedzieć od początku co było i liczyć się z kosztami napraw na wysokim poziomie, a nie klepanie w stodole.

Nigdy nie wiemy czy nasz wychuchany model za 15 tyś. nie miał dzwona, że w fabryce by go nie poznali.

Dodane po przeczytaniu postu powyżej:

No to jak z Francji to rozumiem, że może być całe malowane. Byłem w Paryżu i tam nawet 1-2 letnie samochody są potłuczone z każdej strony. Szczególnie takie Polo, którym jeżdżą młodsi lub bardzo wiekowi kierowcy. Nie naprawiają tego, bo co chwilę coś przytrą. Za 14 (po targowaniu) kupi się 1.4 TDI. Ważne jak pomalowany (czy za rok nie wyjdzie rdza), co z tymi lampami kiepskiej jakości (od razu raczej do wymiany) itd. A co do B4 2,6 quattro - sporo tańsze niż Polo i niezła frajda z jazdy. Sam miałem takie w planach, ale było w gazie - wątpię by jakościową instalację ktoś tam wsadził.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

Tomek001
mądrze mówisz. robiłem kilka aut z francji- jedna myśl która się nasuwa to , że nie dbają o samochody... sory, ale jak czytam kolesia, który po jednym zdjęciu stwierdza że auto trzy razy dachowało to mnie krew zalewa.
... o ile wcześniej czytałeś, to pisałem że robiłem tam hamulce i że auto fajnie jeździ (chodziło mi o silnik 1,4TDI) ...
[quote=""Tomek001""]Poza tym nie ma szkody, której nie można naprawić.[/quote]
100% prawda (jakość naprawy zależy od warsztatu)
[quote=""Tomek001""]Nie ma co przeżywać aut wypadkowych (sam takie nabyłem w bardzo dobrej cenie), ale trzeba wiedzieć od początku co było i liczyć się z kosztami napraw na wysokim poziomie, a nie klepanie w stodole.[/quote]

następne 100%
....dlatego piszę że auto należy do mechanika (lakiernika) którego znam i wiem że kichy nie robi...
Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Tomek001""]co z tymi lampami kiepskiej jakości[/quote]
prawdopodobnie podróby ...
... nie twierdzę że to najpiękniejsze auto w polsce...
[quote=""Tomek001""]B4 2,6 quattro - sporo tańsze niż Polo i niezła frajda z jazdy[/quote]
...szkoda pakować instalacje w takie auto :grin: ... myśle jeszcze nad jakąś setką w 4,2 :grin:
... naturalnie a quattro i full wypas ...
Awatar użytkownika
vvvrider
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: vvvrider »

Wypadek a stłuczka to dwie różne rzeczy

Auto jest z Francji OK
ja też byłem we Francji parę razy i też wiem jak oni parkują
(w Paryżu się z tym spotkałem)
Samochody zaparkowane błotnik w błotnik że aż się stykają
Żeby wyjechać trzeba samochód z przodu przepchnąć swoim błotnikiem w przód i w tył i błotniki porysowane tam nikt o to nie dba to jest norma każdy kto był to to pewnie widział

Polo twojego znajomego mechanika było malowane całe po co ? parkowało na dachu hymm..
zazwyczaj z Francji mają maksymalnie podrapane błotniki ja też pierwszego samochodu nie oglądam i mi nie wmawiaj takich farmazonów, jak auto jest malowane całe to jest coś więcej do ukrycia.
Po za tym nigdy bym nie kupił samochodu od mechanika już mechanik wie jak co ładnie zrobić
żeby klient był zadowolony (na jakiś czas)
Nie mów mi o telefonach że się dzwoni i koleś ci wszystko opowie o samochodzie jaki jest naprawdę, opowiada przez telefon że autko super cacy jedziesz 400km i dupa bite pół przodu wymienione już nie wspomnę o silniku jak zajechany
już to przerabiałem

Lodówkę mam już gwarancja minęła nigdy z nią nie było problemu kupiłem w salonie nową
Szanowny jacol nie będę się z tobą kłócił kto był na forum polo dłużej a kto krócej bo forum polo to nie moje życie i nie siedzę tu 24h na dobę
Nie polecam polówki twojego znajomego mechanika polakierowanej całej z zaparowanym reflektorem z innej bajki za kolosalną cena 14.500zł i tyle.

RELOADERIIIYEAH mam nadzieje że moje doświadczenia ci pomogą w kupnie dobrego egzemplarza pamiętaj żeby się nie zajarać i nie kupić pierwszego lepszego
Zobacz kilka samochodów i dopiero zdecyduj się na zakup
Polecam sprawdzić przed kupnem samochód w jakimś serwisie.
Obrazek
Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""vvvrider""]było malowane całe po co ? [/quote]
?? co chcesz udowodnić?? że było po trzech dachowaniach ??
[quote=""vvvrider""]Po za tym nigdy bym nie kupił samochodu od mechanika już mechanik wie jak co ładnie zrobić [/quote]
kup od handlarza...
[quote=""vvvrider""]Nie mów mi o telefonach że się dzwoni i koleś ci wszystko opowie [/quote]
...zasadę mam taką... że badziewia nie polecam... co forumowicze chyba potwierdzą... twoje osiemnaście postów do mnie nie przemawia
...112 tys. patrząc na auto jestem skłonny uwierzyć że tyle ma (jeśli chcesz mogę zrobić więcej - 170- 200 ?) (wedle życzenia) (toż to pare minut roboty)
"zaparowany reflektor" to wedle ciebie kryterium oceny auta??
...."zaparowany reflektor" to nie zawsze oznacza auto po dachowaniu...
R
RELOADERIIIYEAH
Newbie
Newbie

Post autor: RELOADERIIIYEAH »

[quote=""vvvrider""]
RELOADERIIIYEAH mam nadzieje że moje doświadczenia ci pomogą w kupnie dobrego egzemplarza pamiętaj żeby się nie zajarać i nie kupić pierwszego lepszego
Zobacz kilka samochodów i dopiero zdecyduj się na zakup
Polecam sprawdzić przed kupnem samochód w jakimś serwisie.[/quote]
Twoje zalecenia na pewno mi pomogą przy zakupie autka :-D .Przyznam się, ze Motoryzacja to zupełnie nie moja branża, wiec na pewno będę z nich korzystał:)
A jeżeli chodzi o te polówkę to rzeczywiście za te cenę to można wybierać. Mimo małego doświadczenia widząc ją na aukcji od razu mnie zraziła. Skromny opis i jedna fotka mówi sama za siebie.

[quote=""d4ri0""]no ok, ale nie oferuj czegoś takiego początkującemu forumowiczowi, żaden super okaz z tego 1,4 tdi. lepiej było napisać, że nie warto sobie nim głowy zawracać.[/quote]
Jacol rzeczywiście mogłeś mi nie polecać tego autko skoro znałeś co niego jego historie :/
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

RELOADERIIIYEAH
pierwsze lepsze z allegro:
http://allegro.pl/item1166385103_volksw ... kazja.html
dobre wyposażenie (fotele, elektryka, ori felga) za dużo lepsze pieniądze.
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

[quote=""d4ri0""]RELOADERIIIYEAH
pierwsze lepsze z allegro:
http://allegro.pl/item1166385103_volksw ... kazja.html
dobre wyposażenie (fotele, elektryka, ori felga) za dużo lepsze pieniądze.[/quote]

Nie ryzykowałbym akurat tego egzemplarza. Moim zdaniem bity mocno w przód, do tego z Belgii czyli koszt rejestracji dochodzi.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

zawsze mniej niz 14,5 i całe malowane. Nie wczytywałem się w opis. Po prostu wpadło mi w oko:)
[size=12px]http]

Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

...i z pytania o SDI wyszło łajno panowie. Co do ogłoszenia to bym nie osądzał auta po malowaniu. Sam mam polinę z Włoch i cała była malowana. Rozebrałem trochę plastików i ani śladu klepania etc. wiec to norma że auta są porysowane.
R
RELOADERIIIYEAH
Newbie
Newbie

Post autor: RELOADERIIIYEAH »

[quote=""Bavar""]...i z pytania o SDI wyszło łajno panowie. Co do ogłoszenia to bym nie osądzał auta po malowaniu. Sam mam polinę z Włoch i cała była malowana. Rozebrałem trochę plastików i ani śladu klepania etc. wiec to norma że auta są porysowane.[/quote]

Nie do końca łajno:) Google i jedna, a mocna opinia d4ri0 wystarczająco mnie przekonała.
Zastanawiam się nad tym egzemplarzem http://otomoto.pl/volkswagen-polo-1-9sdi-C14547127.html Kolorek może nie wymarzony ale stan myślę bdb.
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

wiec jednak chcesz SDI :grin: Do zobaczenia na światłach :mrgreen:
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

cieszę się RELOADERIIIYEAH, że mogłem pomóc. A egzemplarz całkiem ciekawy, seria, ale ma elektryke. Kolorek nie jest wcale taki zły i do tego ma dobrze pasujące do niego fotele. Jak nie masz daleko to jedź, oglądaj i jak będzie ok to kupuj.
A jak zostaniesz klubowiczem to zapraszam do mojego tematu, zobaczysz co można zrobić z SDI...
[size=12px]http]

ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”