"...Zablokowane radio odblokowujemy wprowadzając poprawny kod. Należy postępować według następujących zasad: - włączyć radio - na wyświetlaczu pojawi się "SAFE" - po upływie ok. 3 sekund na wyświetlaczu pojawi się "1000" - za pomocą przycisków numerycznych wprowadzić kod. Pierwszą cyfrę wprowadzamy za pomocą pierwszego guzika, drugą za pomoca drugiego itd. - By zatwierdzić kod należy przytrzymać dłużej niż 2 sekundy klawisz 5 lub 11. - Jeśli podany został prawidłowy kod radio włączy się automatycznie. W przypadku, gdy podany zostanie nieprawidłowy kod na wyświetlaczu pojawi się w trybie migającym a następnie stałym "SAFE". Istnieje możliwość kolejnej próby. Liczba prób wskazywana jest na wyświetlaczu. Jeśli ponownie podany zostanie nieprawidłowy kod urządzenie zostanie zablokowane na okres godziny. Będzie to widocznie po małym znaczku "2" w lewym dolnym rogu wyswietlacza. Po upływie jednej godziny, przez którą urządzenie musi być włączone możliwe są ponowne próby. Cykl jest stały, czyli: 2 próby - blokada na godzinę - 2 próby - blokada na godzinę itd. "
Mam nadzieję że to pomoże. Zatwierdzanie kodu radia dokonuje się przyciskiem wahadłowym z prawej strony wyświetlacza (klawisz 11) z symbolem trójkąta (pod okrągłym przyciskiem TP), a nie przyciskami przewijania kasety.
Jak mnie pamięć nie myli to jedno naciśnięcie klawisza to 0, dwa naciśnięcia to 1, trzy - 2, itd.
Czyli w twoim przypadku klawisz "1" przyciśnij dwa razy, "2" i "3" tak samo - po dwa razy, a "4" trzy razy. Mam nadzieję że to pomoże.