Elektryka (tak mi się wydaje) problemo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Elektryka (tak mi się wydaje) problemo

Post autor: grandprix »

Problem(y) jest taki po
1. Jak włączę kierunek to tika 2 razy szybciej niz normalnie
2. Podczas jazdy z kierunkiem jak nacisnę hamulec przestaje tikać i chyba zarówka tez nie miga

CO z tym zrobić ??
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

mialem podobnie ale w 2f .. otworz bagaznik i sprawdz mase na lampie .. mi sciezka sie przepalila i zwarcie bylo .. ale na 100% masa sie gdzies stracila :/
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
F
FUCEK
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: FUCEK »

Sprawdź też żarówki kierunkowskazu, jeżeli jedna się spali to właśnie "tika" dwa razy szybciej. Ale pewnie to masa jak napisał kolega wyżej.
Obrazek
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

tak jak kolega wyżej napisał masa w tylnych lampach
w zależności czy ci sie to dzieje na lewym czy prawym migaczu bądź obu :mrgreen:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

tzn styki żarówek w listwie tak ??
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

[quote="grandprix"]tzn styki żarówek w listwie tak ??[/quote]
tak
lub jeśłi w obu lampach to masa jest przykręcona na środku tylnej belki
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Dziś wijąłem lampki z obudowy i patrzyłem co się dzieje.
Odpalony silnik
kierunki prawy włączam miga i pika lewy tez ale kiedy mam włączony prawy to lewy leciutko tez miga tak minimalnie :shock:

po naciśnięciu hamulca świeca się ciągle stopy i kierunki wszystkie z tyłu nie pika

jak wyłącze zapłon i zostawię kierunek to świeci postojowe prawe i lewe .......
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

masa :P na bank w tylnej lewej lampie :) mialem to samo ..mi sie sciezka w lampie stopila :? ale na kablu smigalo ,apozniej wklad kupilem :) i dziala :)
Obrazek
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

ja z elektryki to noga jestem czyli co zrobić wyjąc lampę ogłonczyć kostkę i rozebrać ?? coś kostke czy lampe ??
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

zalatw sobie kogos do pomocy ( moze byc cegla :P ) , wlacz swiatla i kierunek np lewy i postaw cegle "kogos znajomego" na hamulec ..niech mryga (badz nie ;p ) .. teraz idz do bagaznika i poruszaj kablami .. liczmy ze zaczelo dzialac (badz nie)..wylanczasz swiatla.. odpinasz kostki od lampy (3chyba sa) ... wyciagasz wklad z lampy ( taki czarny plastki z zarowkami ) - trzyma sie na 2 zaczepach po lewej i prawej stronie .. ogladasz wklad i wizualnie juz masz sprawdzone ( jesli cos nie tak bedzie to zauwazysz ... dalej bierzewsz miernik ( najlepiej elektroniczny) i wpinasz sie pokolei w kostki ) i sprawdzasz czy swieci ( z + czerwony do - czarny - niepamietam kolorow )logiczne ze jak wepniesz sie w mase na kablu i w karoserie ( samochodowka) to nie zaswieci :P .. jak zaswieci to sie mozna martwic .. bo masz przebicie ..jesli to nic nieda to robisz to samo z drugiej strony .. z kazdej lampy .. u mnie z kostki wychodzi przewod ktory jest wpiety w karoserie ( blisko i widac go) jesli takowego nie ma badz wisi luzno to trzeba go wpiac gdzies w mase :) ... jesli to nic nie da ( wklady dobre) kable sa .. to trzeba przod sprwdzic ..zwlaszcza kierunki boczne w blotnikach .. roboty jest w sumie na godzinke :) powodzenia
Obrazek
g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

:banghead: :rotfl: :doh: :scratch: Problem był tak banalny ze aż wstyd się przyznać

przeszukałem wszystko okazało się ze śrubka masy była wykręcona (wylatało na rajdach) i jak się szczepiło to działało teraz dokręciłem tak ze blacha się wygięła i działa bez problemów ;)

Dzięki za pomoc
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”