wiec jezeli chodzi o podnoszenie mocy, narazie tym sie nie zajelem bo mialem inne sprawy eksplatacyjne do zrobienia, jezeli sianko pozwoli to zglosze sie do firmy
http://www.kocar.pl/ to jest ekipa co od dluzszego czasu zajmuje sie modyfikowaniem VW, bylem juz na wstepnej rozmowie i za 1480zl oferuja mi zmodyfikowanie mapy doladowania, i wzrost 150@180 km 210@255Nm.
Jezeli chodzi o roznice po miedzy GTI i CUP to nigdzie w necie nie znalazlem takich info..., mam zamiar jak bede w ASO u ziomkow usiasc w elzie i porownac nr czesci przy silniku po miedzy GTI i CUP.
z tego co sie dowiadywalem to na 80% ma inne wtryski. a reszta to domysly, ze intercooler moze byc inny, no i zastanawiam sie czy chlodzenie jest to samo.
moja polowka ma 77tys przejechane pelen serwis pelna historia napraw, czesci orginalne, chlopaki z kocaru powiedzieli ze bawienie sie w modyfikacje oplaca sie do przebiegu 200tys km potem juz moga byc schody.
no i stwierdzili ze jak by 180km bylo by malo to potem by sie zajeli wywaleniem katalizatora itp

a na samym koncu zostawic inwestycje za ktorymi ida duze koszty.
Co do wydechu w moim polo nie mam zadnych zastrzezen boje sie ze jak bym cos grzebal to by nie dudnial jak trzeba bo np dzwiek wydawany z wydechu Milltek-a nie zabardzo mi sie podoba...