Liwio na czerwono mocowanie do belki na zielono mocowanie do budy. Calkiem mozliwe ze za pomoca czesci nr 11 Tylko jest ktos w stanie odpowiedziec jaka ma dlugosc ta sprezynka ?
[quote=""bruczyk""]Wszystko moze wygladac na fajne ale przyloz sobie szczeke do bebna i zobacz czy przylega na calej powierzchni czy tylko na jakims odcinku.[/quote]
o tym niepomyślałem :roll:
[quote=""Wy3""]Belkę z Golfa GTI można wstawić i się ma tarczowe[/quote]
możesz coś więcej o tym powiedzieć jakoś nie jestem przekonany że to bendzie pasować :roll:
Zaj jakis czas jak sie za to wezme to podam długosc sprezynki ( nie mam hamolcow z tylu okladziny, bebny sa ok uklad nie jest zapowietrzonyczyli wina korektora) http://img150.imageshack.us/gal.php?g=dsc00076r.jpg a tu zdjecia korktora z mojego auta siedzi on przed belka lewego kola z tylu.
Powiem tak. Nr belki z 86c i golfa 1 zgadzaja sie az do oznaczenia literowego, jak jest z pasowaniem nie wiem, ale np mozna przelozyc same mocowania tarczy hamulcowej z golfa MK1 GTI ale z lat 80 lub corrado bo to ta sama belka. tylko ze w momencie wsadzenia tarcz do tylu musisz wsadzic wieksze tarcze do przodu.
BALON
Akurat to jest bardzo wazne na jakiej powierzchni przylega
Jeśli tylne bębny są w dobrym stanie, tzn. mechanizm dobry, cylinderki nie puszczają itd. to naprawdę dobrze hamują. Zauważyłem taką zasadę, im mocniej hamuje tył (tzn. hamulce są sprawne i dobrze ustawione) tym rzadziej zdarza się piszczenie przednich opon - nawet przy dość ostrym hamowaniu, ponieważ siła rozkłada się w miarę równo (biorąc pod uwagę rozłożenie masy - gdzie z przodu jest silnik i obciążenie większe). Dlatego uważam, że najlepiej zadbać o dobry stan tego co jest w standardzie, a jeśli to komuś nie wystarcza to dopiero można kombinować. Miałem kilka sytuacji podbramkowych i samochód zawsze zatrzymał się szybciej i wcześniej niż przewidziałem - na moje szczęście (nawet przy zimówkach i na mokrym asfalcie).
VW Polo Fox Style 86C/2F (Steilheck), rocznik: 1994, silnik 1.05i, kolor: Classic Green Perl LC6U, audio: Pioneer DEH-4000 UB ( 2 + sub)
Też tak myślę dlatego lepiej zamontować z przodu zaciski z g40 i tarcze wentylowane, chyba że z tył bębny, cylinderki i szczęki są do wymiany to wtedy można pomyśleć o zamianie na tarczowe.
jak dostane przypływ gotówki to zainwestuje w nowe bębny i szczęki
tak jak czytam :roll: to chyba niewarto usprawniać tylnich hamulców bez powiększenia przednich :roll:
bo tył bendzie tak samo mocno hamował jak przód chyba że przestawić troche korektor siły hamowania :mrgreen:
czy na przód pasują jakieś inne hamulce niż z g40 ale żeby standardowa felga pasowała :?:
A na bank wszystko dobrze zlozyles? Nie zapowietrzyl Ci sie czasami uklad. Hamulec masz twardy? Ja pojezdzilem spokojnie jakies 1000km. A pozniej ostro po hamulcu do zera ze 120-130 dwa razy. Tarcze sie zrobily czerwone, fajny efekt noca 8-)
Mialem takie same tarcze jak Ty tylko ze klocki Textar.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
last_warrior
tak sie nie powinno dziac. to nie wina klockow czy tarcz tylko cos nie tak masz poskladane lub zapowietrzone czy uszkodzone. ja bym tu szukal przyczyny.