panowie u mnie problem rozwiązany, tak jak przypuszczałem siadła pompa paliwa ( mam auto w gazie wiecie jak to jest) zawsze jednak odpalam na benzynie. stara pompa nie podawala prawie nic benzynki ,sladowe wręcz ilości. pozdrawiam
Silny charakter i silne ręce Słowiańska dusza .. wielkie serce .!
Hej no faktycznie z czujnikiem temp. nie było problemu wymiana trwała 10 min a płynu to z 100ml uciekło oczywiscie uzupełniłem, a i poprawa zapalaniu i spalaniu ! taka prosta sprawa a ile problemów może stworzyć...
witam gdzie znajduje się ten czujnik od temperatury bo mam taki sam problem kręce kręce dodaje gazu i nic autem szarpie i jak dłużej przytrzymam to łąpie wymieniłem kable świece przewody palec i kopułke i dalej to samo z tego co tak patrzyłem to jest na chłodnidy jakiś czujnik na klucz to ten ? czy szukać gdzieś na silniku z góry dzięki
Witam
Ja mam inny problem
Posiadam 86c2f silnik 1.0 aau z lpg.Mam tak ustawione że auto odpala na benzynie i dopiero od pewnych obrotów przełącza sie na gaz jednak teraz mam taki problem iż auto odpali na benzynie ale odrazu traci obroty i gaśnie i nie reaguje przy tym na pedał gazu.Zamuli i gaśnie.Gdy uda mi sie go odpalic i szybko dodam gazu tak aż przełączy mi sie na gaz to działa dobrze i nie gaśnie.Co może byc przyczyną?Prosze o pilna odpowiedź gdyż mam jutro wolne i szybko zajme sie naprawą.
Przede wszystkim Slawek-ch piszesz nie w tym dziale ale do rzeczy.
Może problem tkwi w układzie paliwowym (filtr paliwa zatkany, lub zatkany ssak pompy wewnątrz baku)?
[quote="LukSc"]Panowie mechanior zdiagnozował że do wymiany jest Pompa paliwa, poprostu za malo tego paliwa popycha ( tak na mój rozum) widzialem na własne oczy odłączylismy węzyk, zakręcił paliwo powinno ciec tymczasem u mnie marnie . więc zainwestuje w nowa pompe paliwa.[/quote]
Jak wymienisz pompe daj znać czy zaszła jakaś poprawa.