Wymiana ECU

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

c
chudzienki
Raczkujący
Raczkujący

Wymiana ECU

Post autor: chudzienki »

Witam
Mam problem z wysokim spalaniem,wymieniłem sondę lambdę,wyczyściłem czujnik ciśnienia i temperatury i przepustnice.
Autko zaczęło jeszcze więcej palić próbowałem podłączyć pod vaga ,ale niestety już nie mogę ,wcześniej już miałem z tym problemy a teraz już całkiem padła komunikacja.
Czy możliwe jest ze padła jednostka sterująca i czy można ją normalnie podmienić bez żadnych problemów?
Pozdrawiam
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

[quote="chudzienki"]próbowałem podłączyć pod vaga ,ale niestety już nie mogę[/quote]
Podjedż do mechanika na vaga jak sie nie połączy to nie zapłacisz bo może ci padł interfejs jeżeli jest na max232 to często pada ten układ.
[quote="chudzienki"]wymieniłem sondę lambdę[/quote]
I to należy sprawdzić czy dobrze działa sonda,oraz czujnik temperatury silnika i czy dobrze masz ustawiony zapłon.
c
chudzienki
Raczkujący
Raczkujący

Zanim straciłem całkowitą możliwość podłączenia pod vaga,pokazywało 86 stopni i reakcje sondy w przedziale 0,1- 1 V dlatego teraz po prostu podejrzewam że padło ECU.
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Przypuszczam jak by ci padło ECU to auto stoi nie pojedzie,wyjmij wtyk od ECU przeczyść podłącz i sprawdź tak samo sprawdź zasilanie gniazda OBDII.
c
chudzienki
Raczkujący
Raczkujący

Czy ta wtyczka jest tylko wciskana czy też na jakiś zatrzask?mam problem z jej odłączeniem, wszystko tam mam zaśniedziałe łącznie z całą obudową ECU.
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

zatrzask, tam jest uchwyt od strony scianki grodziowej który musisz pociągnąć w stronę ścianki grodziowej właśnie, wtedy wtyczka sama wyjdzie, nie trzeba jej szarpać.
c
chudzienki
Raczkujący
Raczkujący

Wyczyściłem styki w ECU, we wtyczce i w gnieździe OBDII i niestety nadal nie mogę się połączyć.
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Podmień na próbe interfejs lub nim podłącz sie do innego polo troche to rozjaśni sytuacje z połączeniem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”