Witam
Mam problem z wysokim spalaniem,wymieniłem sondę lambdę,wyczyściłem czujnik ciśnienia i temperatury i przepustnice.
Autko zaczęło jeszcze więcej palić próbowałem podłączyć pod vaga ,ale niestety już nie mogę ,wcześniej już miałem z tym problemy a teraz już całkiem padła komunikacja.
Czy możliwe jest ze padła jednostka sterująca i czy można ją normalnie podmienić bez żadnych problemów?
Pozdrawiam
[quote="chudzienki"]próbowałem podłączyć pod vaga ,ale niestety już nie mogę[/quote]
Podjedż do mechanika na vaga jak sie nie połączy to nie zapłacisz bo może ci padł interfejs jeżeli jest na max232 to często pada ten układ.
[quote="chudzienki"]wymieniłem sondę lambdę[/quote]
I to należy sprawdzić czy dobrze działa sonda,oraz czujnik temperatury silnika i czy dobrze masz ustawiony zapłon.
Zanim straciłem całkowitą możliwość podłączenia pod vaga,pokazywało 86 stopni i reakcje sondy w przedziale 0,1- 1 V dlatego teraz po prostu podejrzewam że padło ECU.
zatrzask, tam jest uchwyt od strony scianki grodziowej który musisz pociągnąć w stronę ścianki grodziowej właśnie, wtedy wtyczka sama wyjdzie, nie trzeba jej szarpać.