Elektrozagadka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Ruszowy
Raczkujący
Raczkujący

Elektrozagadka

Post autor: Ruszowy »

Witam,
wiosna idzie nic już mnie nie obroni przez znalezieniem usterki w polówce. Zaczęło się niepozornie, poprzekręceniu zapłonu był klik i nic. Popchnąłęm, odpalił, dojechałem pod dom. Pod domem też odpalił ale zacząłem szukać usterki. Wybebeszylem rozrusznik, elektryk sprawdził. Podziwiał 20letni w tak dobrej kondycji. Zamontowałem i teraz będzie ciekawiej.
Przekręcam kluczyk na zapłon, znowu nic, świecą się postojówki :) Po wyłączeniu stacyjki i wyciągnięciu kluczyka,nadal się świecą :oops: Jedyne rozwiązenie to rozłączyć akumulator.
Ktoś ma pomysł gdzie szukać usterki bo jak tak dalej pójdzie to dziada na sznurek i do elektryka....aleto będzie poddanie się.
następna będzie honda, jak polo odmówi posłuszeństwa... jak ja lubię tą solidność VW
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

możesz bardziej konkretnie napisać :roll:
bo ja chyba jestem za tępy nato :lol:
stacyjka ci wogle nie działa tak jakby prądu nie było :?:
światła postojowe sie nie wyłanczają :?:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
Awatar użytkownika
Ruszowy
Raczkujący
Raczkujący

Dobra sam opis nadczym główkuję.
Zakładam klemę na akumulator, jest ok. Przekręcam kluczyk w pierwsze położenie, jest ok. Próbuję wystartować (2gie położenie) nic.Zaczyna się cyrk, świecą się postojówki, pomimo powrotu w I położenie, i po po wyciągnięciu kluczyka. Pomaga jedynie odłączenie akumulatora (przekaźnik przy bezpiecznikach się rozwiera) i wracamy do punktu wyjścia.
Aha sprawdzałem że wg mnie nie jest to problem ze stykami na stacyjce. Przejścia są ok.
następna będzie honda, jak polo odmówi posłuszeństwa... jak ja lubię tą solidność VW
Awatar użytkownika
Ruszowy
Raczkujący
Raczkujący

konkurs dla dolnoślązaków, browar bo (dziś znalazłem usterkę) na to co dolegało polóweczce. Dziś gaźnik został przedmuchany świeżym powietrzem.
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

hmm albo miało przebicie albo masa zanieczyszczona ruznie moze być
Obrazek
Awatar użytkownika
Ruszowy
Raczkujący
Raczkujący

dokładnie. zanieczyszczony styk masy do budy
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”