Przy 90 stopniach gasnie i niepali

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

c
cubasa
Newbie
Newbie

Przy 90 stopniach gasnie i niepali

Post autor: cubasa »

witam moja dziewczyna ma vw polo 1.3 1995 rok i ma taki problem wiele warsztatów roznie mowilo jak np serwis morela ze to silnik co nieprawda niepolecam serwisu Morela nic niepotrafia kiedys byla taka sytuacja ze z kierownicy lecial dymek podobno kostka niewiem lecz teraz w czasie jazdy jak samochod zlapie 90 stopni to gasnie jak postoi i ostygnie zapali ale do momentu jak znowu niebedzie 90 stopni kazdy mechanik mowi co innego ze to cewka ale wymienialem ja na jesieni jedni ze modul a inni ze cos tam miedzy aparatem a silnikiem jakas cewka podobno tam jest pomocy niewiem co mam robic juz z tym autem prosze o pomoc dzieki :? :?
Awatar użytkownika
sebatec
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sebatec »

Ja bym szukał w kierunku - czujnik temperatury ten co daje na kompa, silniczek krokowy i sterownik silnika. Skoro zanim ma 90 stopni to chodzi - silnik pracuje na ssaniu, gdy się wyłaczy ssanie to paliwo dawkuje komp na podstawie danych z sondy lambda. Czyli albo krokowiec uwalony ( a próbowałeś go przytrzymać na wyższych obrotach ok 2-3 tyś i patrzeć czy nie gaśnie? albo coś nie tegez ze sterownikiem silnika.
Das Auto.
c
cubasa
Newbie
Newbie

tylko byl podlaczany pod komputer i nic niewykrylo
c
cubasa
Newbie
Newbie

tak jak jest zimny i zapali to jest super ale jak sie na grzeje w trasie to ostatnio niema sily i przy redukcji na nizszy bieg odrazu gasnie trzeba odczekac i zapala
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

albo sonda uwalona
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Sprawdź czujnik halla. Jak nie będzie chciał zapalić to sprawdź iskre czy jest.
Obrazek
c
cubasa
Newbie
Newbie

świeca była podłączona, Aby sprawdzić,czy jest iskra no i ukazała się.Jeśli jadę rozpędzona to nie gaśnie poprostu staje się to wtedy,gdy zmiejszam prędkość wciskam sprzęgło i hamulec,zmieniam bieg na niższy ,lub puszczam na luz ,a wtedy obroty drastycznie spadają mu poniżej 10 tyś.i odcina się nie można wtedy dodać mu gazu ,ani zmienić bieg bo nie reaguje.Jade na luzie.Jest jeszcze tak ,że jeśli jadę właczam na maksa ogrzewanie i wydaje mi się ,że jade trochę dalej bo to ciepło idzie do auta.Ktoś mi powiedział,że to może być na 99% cytuję:::obok kopułki jest cewka w silniku tzw.uzwojenie,które jest koło aparatu zapłonowego, taka mała kostka ,która nagrzewa się i odcina zapłon.POMÓŻCIE BO JESTEM ZDESPEROWANA ,każdy mechanik mówi co innego,tyle co ja w nim już zmieniłam to szok ......
Awatar użytkownika
sebatec
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sebatec »

cubasa podaj swoją lokalizację. Może ktoś z forumowiczów pomoże. A mechanicy często lubią umywać rączki od wysiłku.
Das Auto.
c
cubasa
Newbie
Newbie

jestem z pod warszawy okolica łomianek dzielnica warszawa zach.
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Jak nie chciało palić a była iskra to brak paliwa.czyli sprawdzić pompe paliwową nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
c
cubasa
Newbie
Newbie

w czasie jazdy gasnie a jak zimne to pali wiec nie pompa podobno ktos powiedzial ze jakis czujnik jak np temperatury
c
cubasa
Newbie
Newbie

wymienilem przepustnice jest dobrze zobacze jak bedzie zachowywal sie na dluzsze trasy
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”