dzisiaj bylem na ustawieniu gemometri po zalozeniu sportowego zawieszenia, niestety powiedzieli mi ze nie da sie wyregulowac kątów jest 2 stopnie róznicy ;/ co z tym zrobić? mozna tak jezdzic? bedzie zdzierało opony? zawieszenie to kit
Opony drze jak nie ma zbieżności,
a u Ciebie pochylenie koła odbiega od normy...
skoro brakuje "tylko" 2 stopnie ja bym rozwiercił fasolki delikatnie w amorku,
minimalny ruch na tych dwóch śrubach, skutkuje znacznymi zmianami kąta,
a dużo Ci nie brakuje...
[quote="lechu"]jest na maxa ustawione na zewnatrz a i tak kolo leci do srodka :glare: dziwna sprawa, nie ma innej opcji niz rozwiercanie amortyzatora?[/quote]
Jest,
wyprostowanie auta na specjalnej ramie pomiarowej
[quote="Łojek"][quote="lechu"]jest na maxa ustawione na zewnatrz a i tak kolo leci do srodka :glare: dziwna sprawa, nie ma innej opcji niz rozwiercanie amortyzatora?[/quote]
Jest,
wyprostowanie auta na specjalnej ramie pomiarowej[/quote]
Masz auto od nowości?
Jak było przed wymiana zawiasu?
Jaki kit, nówka czy używany?Jakiej firmy?Może on jakiś po dzwonie?
Nic nie piszesz tylko chciałbyś gotową odpowiedź?
Od kiedy masz to polo?Skąd wiesz, że nie bite?
Sprzedający Ci powiedział?
Polo mam od nowosci z salonu, przed wymiana na seryjnym zawiasie bylo na maxa nachylenie na zewnątrz, kiedys mialem ten sam problem na seryjnych amortyzatorach ze sportowymi sprezynami to powiedzieli w warsztacie ze musza byc sportowe amortyzatory, wymienilem i dalej to samo. Jak sie reguluje kąty? , moze sam to sprawdze.
Nie napisałeś jaki kit kupiłeś i czy nowy czy używany?
Sam wymieniałeś amorki?
Na dole amortyzatora są 2 śruby na klucz 18, to nimi się reguluje kąt pochylenia koła.
Masz fasolki w amortyzatorze?
Co to znaczy że "przed wymiana na seryjnym zawiasie bylo na maxa nachylenie na zewnątrz"
Chłopie zapodaj jakieś zdjęcia z założonym i zdjętym kołem,
teraz prosisz o wróżenie z fusów...
[quote="lechu"] nie mam fasolek w amortyzatorze, jutro sprawdze tą regulacje, dzieki za pomoc[/quote]
I wszystko jasne.
Powinieneś mieć fasolki, to na nich się reguluje kąt pochylenia koła.
Podnieś auto, odkręć górną nakrętkę amora,
odkręć 2 śruby na klucz 18, wyjmij McPhersona na stół, bez ściągania sprężyn,
przerób otworki w amorze na fasolki, takie jakie miałeś w ori amorze i powinno być ok.