hej.
byłem na szrocie i widziałem polo 2001 variant i cordobe vario (roku nie znam)
Teraz moje spostrzeżenia: na polo 01 oraz cordobie na dachu były listwy plastikowe(od brzegu górnego szyby przedniej aż po klape bagażnika) i miały śruby przymocowane do dachu, wiec jak przychodzi reling to nakłada sie tak na dach, ze tylko imbusem dokręcasz relinga. Ty natomiast koleżko kozik masz listwe tak jak u mnie czyli od końca maski do klapy bagażnika, tylko ze ja nie mam tych mocowań (przyspawane są one do dachu po listwą w ilości 5 sztuk - tak widziałem je na szrocie pod listwą varianta 01) na przykręcenie relingów. U mnie pod listwą nic nie ma na całej długości, sama listwa trzyma sie na zatrzaskach cos jak główka (okrągła) od szpilki. Dzwoniłem jeszcze do serwisu VW wrocłąw i pan poinformował mnie ze moja wersja była wypuszczona bez relingów i bez możliwości ich montażu (troszke pan sie mieszął, wiec nie wiem do końca czy to prawda).
wnioski końcowe nasuwają sie takie, ze bede musiał poszukać zamiennika :boredom:
Jezeli jakies jeszcze pomysły macie to jestem otwarty
czaja454 moj rok to 1998
wzdłuż całego dachu mały rancik biegnie aż po szybe przednią, a tak wygląda mocowanie listwy na małych plastikach i one wchodzą w listwe:

a tak wygląda miejsce, pod listwą gdzie ma przyjść jakiś zamiennik - reling poprzeczny, na wysokości szyberdachu):