cewkę sprawdzasz, poprzez podłączenie bezpośrednie świecy na cewkę z pominięciem rozdzielacza. Czujnik temperatury omomierzem, pamietaj żeby sprawdzić ten od ECU a nie od zegarów.
[quote="dbdariusz"]
objawy tak jakby paliwa nie dostarcza..
[/quote]
to masz diagnozę
Uwaga. Nie takie hop siup z tą cewką. Jakieś 4 miechy temu miałem problem, że nie odpalał samochód. Spradzone wszystko, świece, przewody, kopułka palec i cewka tym sposobem z wykręconą świecą przystawioną do bloku silnika. Iskra była, samochód nie odpalał. Wymiana cewki na nówkę sztukę rozwiązała moje problemy, więc uważam ten sposób sprawdzania cewki za małowiarygodny.
[quote="adamoos2004"]Uwaga. Nie takie hop siup z tą cewką. Jakieś 4 miechy temu miałem problem, że nie odpalał samochód. Spradzone wszystko, świece, przewody, kopułka palec i cewka tym sposobem z wykręconą świecą przystawioną do bloku silnika. Iskra była, samochód nie odpalał. Wymiana cewki na nówkę sztukę rozwiązała moje problemy, więc uważam ten sposób sprawdzania cewki za małowiarygodny.[/quote]
Popieram kolegę, u mnie również takie sprawdzanie cewki nic nie dawało- niby cewka sprawna a auto nie odpalało, dopiero wymiana pomogła. Najlepiej i najskuteczniej jest podmienić cewkę na sprawną, tylko że trzeba mieć od kogo...