Zółty i niebieski kabelek 3F

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Zółty i niebieski kabelek 3F

Post autor: grandprix »

Pytanko moje to do czego są dwa kabelki wchodzące w głowice na wysokości 1 i 2 fajki świec licząc od lewej ten bardziej w prawo mam wpięty normalnie a ten po lewo jest podpięty pod wystające śrubki z kielicha tak powinno byc ??
Oraz do czego ida te kabelki wchodzące pod kopułkę... Oczywiście to nei moje modyfikacje tylko fantazja poprzedniego właściciela lub właścicieli
Obrazek
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
Awatar użytkownika
jaro
Początkujący
Początkujący

Post autor: jaro »

Kabelki wchodzące do kopułki to pewnie od halla są, chyba ktoś naprawiał/wymieniał na jakiś inny czujnik. Te kabelki między fajkami to jeśli się nie mylę od czujnika ciś. oleju.
g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

a te między fajkami jeden z nich nie powinien chyba iśc tak jak idzie gdzieś do kielicha to jakaś fuszera jest ??
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
Awatar użytkownika
jaro
Początkujący
Początkujący

Post autor: jaro »

Ktoś tam po prostu zapodał masę, ale ogólnie nie wiem co to może być ten drugi kabelek :niewiem:
Awatar użytkownika
Banan
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Banan »

Jak na moje oko to sa czujniki cisnienia oleju i ten kabelek ktory masz przykrecony do glowicy powinien byc w piety w ten czujnik po lewej.
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

[quote=""grandprix""]Oraz do czego ida te kabelki wchodzące pod kopułkę[/quote]
tak jak pisze
[quote=""jaro""]Kabelki wchodzące do kopułki to pewnie od halla są, chyba ktoś naprawiał/wymieniał na jakiś inny czujnik[/quote]
w silniku są dwa czujniki oleju
ten po prawej jest na niskie ciśnienie i po zapaleniu auta na kablu traci sie masa
a ten po lewej jest na wyższe ciśnienie i po zapaleniu auta na kablu pojawia sie masa
i jak byś ten kabel miał odpięty od masy to by ci zaczął brzęczeć taki buczek w liczniku
albo czyjnik jest walnięty albo zły wkręcony
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

czyli ten niebieski kabel co jest zrobiony jako masa na kielichu powinien być zakończony wtykiem i wchodzić w ten z lewej strony odpięty czujnik oleju. Zeby było normalnie kupie czujnik i wkręcę i podepnę kabelek dzięki panowie za info
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
M
Mac_Abra
Newbie
Newbie

Post autor: Mac_Abra »

Pięknie Ci to kolega BALON opisał!

Możesz zresztą sprawdzić ten czujnik, czy zmienia charakterystykę wg tej instrukcji, ale najlepiej chyba wymienić na nowy i mieć spokojną głowę - oba te czujniki POWINNY być sprawne, bo potrafią uratować dupę (tzn. silnik :mrgreen: )

W aparacie zapłonowym ktoś prawdopodobnie w podobny "druciarski" sposó wymieniał padniętego halla, może na nieco inny model i zapodał kabelki prosto do środka. Ja bym tam jednak na wszelki wypadek zajrzał...

Od kogo ty kupiłeś to auto??? :niewiem:
g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Już jest ogarnięta ta druciarnia ;) tylko powiedzcie jakie kolory tych czujników powinny być ??
ten po lewej brązowy a po prawej czarny ??
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

czy problemy z hallem mogą się objawiać tym ze auto jedzie 120 i nagle zdechnie ??
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

Tak, miałem nawet w praktyce...
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”