Poszerzanie nadkoli

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Ciapek01
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Poszerzanie nadkoli

Post autor: Ciapek01 »

Witam.

Posiada ktos z klubu lub zna kogos kto ma maszynke do poszerzania nadkoli?

Na lato mam fele 7jx15 et 25 z tylu i et 28 z przodu i boje sie ze poleci mi dowodzik. mysle nad porzeszeniem nadkoli z tylu. zna ktos jakis warsztacik gdzie cos takiego sie robi ??
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

było: Polo 1.7 SDI AKU - http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=16028
jest: Golf IV Variant 1.9 TDI AHF
i
inco
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: inco »

chłopie nic Ci nie poleci nie rób z piz... jeziora, te koła nie mają prawa wystawać a jak tak to z 3 mm ;)
Mała pasja, często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.
indywidualizm nie polega na udawaniu zielonego :D
r
ryba
Newbie
Newbie

Post autor: ryba »

siema ja mam maszynke i i tez musze zrobic taki zabieg bo u mnie przy 8J 14 i et 5 to mi wzstaje ye 4 cm hehe ale mie wiem czy mi sie uda tyle naciagnac a co do ciebie zakladaj alumki i bez gadania beda pasowaly pozdro
Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mateuszz117 »

najlatwiej to mlotki w dlon i ognia.. :grin: a tak na powaznie to idzie to zrobic mlotkiem bez zniszczenia lakieru i ponownego malowania...np tak:
ponacinac ten fartuch wewnetrzny katówką, i dopiero zaklepywac młotkiem metalowym od wewnatrz a gumowym przytrzymywac od zewnatrz. z oklejeniem z zewnatrz tasma samoprzylepna zeby naprezenia sie rozchodzily rownomiernie na caly blotnik a nie tylko w tym jednym miejscu...
na koniec psiknac to jakims podkladem ,,anty" i barankiem
Jeżdże nisko..leże na glebie..grunt to zawieszenie..<!-- s]
i
inco
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: inco »

[quote=""mateuszz117""]ponacinac ten fartuch wewnetrzny katówką, i dopiero zaklepywac młotkiem metalowym[/quote]
rada godna polecenia, gratuluje wyobraźni.

jeżeli kolega tego posłucha i pieknie natnie sobie nadkole i udostepni rdzy dojście w głąb blachy to też mu pogratuluje.
Mała pasja, często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.
indywidualizm nie polega na udawaniu zielonego :D
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

[quote=""incognito89""]mateuszz117 napisał(a):
ponacinac ten fartuch wewnetrzny katówką, i dopiero zaklepywac młotkiem metalowym

rada godna polecenia, gratuluje wyobraźni.

jeżeli kolega tego posłucha i pieknie natnie sobie nadkole i udostepni rdzy dojście w głąb blachy to też mu pogratuluje.[/quote]

Przecież blachę się tnie, nacina, wycina tudzież spawa ewentualnie wymienia.
Kwestia późniejszego zabezpieczenia.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

trzeba dobrze zabezpieczyc to nic sie nie bedzie dzialo...jak sie ma pojecia troche to da sie...nie takie rzeczy polacy potrafia...cala cwiartke wspawuja,szlifuja itd itd i sladu nie ma ;) a ty tu o nadkola placzesz.. :grin:
Awatar użytkownika
wojtsen1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wojtsen1 »

Panowie a macie może zdjęcia jak nie zepsuć POLO poszerzając je ? ( ingerencja blacharza i lakiernika ) chcę poszerzyć o jakieś 2,5 cm swoje nadkola żeby auto zglebić , ale nie chcę zrobić wsi .
C
Ciapek01
Kontakt:

jak narazie wytne ranty i zostawie minimum, ak to niepomoze to bede kombinowal z gumami usztywniajacymi a jak to niepomoze to bede naciagal ranty albo zmienial opony z 195/45/15 na 175/50/15 roznica 0.5 mm na korzysc 175
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

W
Webcio
Newbie
Newbie

Post autor: Webcio »

Ja mam felgi 15/7 przednie maja et35 a tył 25 i nic mi nie wystaje co innego jakbys miał szersza felge
C
Ciapek01
Kontakt:

[quote=""Webcio""]Ja mam felgi 15/7 przednie maja et35 a tył 25 i nic mi nie wystaje co innego jakbys miał szersza felge[/quote]

ja mam 7j/15 przod et 28 tyl et 25 i tez nie wystaje tylko na chopkach i dolkach opona przyciera sie o blotnik. mimo ze mam oponki 195/45/15 i twardy zawias to nic nie dziala :/

W
Webcio
Newbie
Newbie

Post autor: Webcio »

ja mam zawieszenie 60/40 ale założona opona 175/55/15 moze w szerokosci opony tkwi diabeł. Osobiscie zamiast zaginac nadkola wolał bym zmienic opony. Własnie jestem po zrobieniu naciągu w bmw e30 u kumpla i powiem tak nadkola do malowania naszczescie tylko tył wystarczyło naciągnąć (tylko ze tam felga ma 10cali) pozdro.
Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

Ciapek01 mam tez takie felgi jak ty czyli ats-y ale juz nie na aucie..bez gleby normalnie jezdzic sie dalo a na glebie z tylu byl problem..195/50 czy nawet 195/45 sa za szerokie jak do takiego auta...szukaj wezszych jak mowisz tych 175/50 ale tylko z rantem ochronnym..bez to nie bierz nawet..jak jest ten rant to opona zupelnie inaczej sie uklada,,jeszcze bardziej rozciaga i nie ma efektu balona.. :boredom: a niestety bez tego rantu zawsze taki bedzie...sa opony tez podobno 165/45 ale nankangi_tyle ze te opony drogie sa a czy az takie dobre to kumpel z wulkanizacji tak powiedzial...jak juz sie chesz bawic w naciagnie to szukaj jak najwezszej i najnizszej 15,,czyli 155 bodajze na 55 i na 7-calach sie to masakrycznie rozciagnie i bedzie gicior :D kumpel moj wulkanizator naciagal nawet opony z dojazdowek 15" na alusy 7 cali...efekt?bezcenny.. :grin: i to bylo do bmw i driftowal on na tym jeszcze..a patrzac opony nie bylo wida :cool2:
C
Ciapek01
Kontakt:

[quote=""mateuszz117""]Ciapek01 mam tez takie felgi jak ty czyli ats-y ale juz nie na aucie..bez gleby normalnie jezdzic sie dalo a na glebie z tylu byl problem..195/50 czy nawet 195/45 sa za szerokie jak do takiego auta...szukaj wezszych jak mowisz tych 175/50[/quote]

wiesz niechce mi sie znowu szukac opon, sprzedawac te jezdzic po wulkanizatorach i wogole... wytne ranty najpierw (jutro lub pojutrze) zobacze czy dalej trze, jak sie okaze ze dalej to sprobuje gumy jak to nieda to wtedy bede sie martwil....

co do rantu ochronnego to znam temat na wylot ;)

Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote=""mateuszz117""]a na glebie z tylu byl problem..195/50 czy nawet 195/45 sa za szerokie jak do takiego auta[/quote]
ja mam z tyłu 195/45/15 na ośmiocalowej feldze z et15 i trze tylko kiedy na pokładzie są min 3 osoby - prześwit między kołem a nadkolem nieduży (w najbliższym czasie foto), ale to jest pierwszy i ostatni raz kiedy kupiłem gwint technixa - za miękkie jest to gówno :P (no chyba, że ktoś ma patent żeby trochę usztywnić)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”